TFF föll - Östers IF klart för allsvenskt kval

Östers IF kommer att kvala till allsvenskan.
Det står klart efter att TFF förlorat mot BP.

Brommapojkarna var redan klart för allsvenskan när man gästade Trelleborgs FF på Vångavallen under söndagseftermiddagen. För TFF levde fortfarande hoppet om att nå den allsvenska kvalplatsen, men då var man tvunget att vinna för att kunna ta in sex poäng och 16 mål på Växjölaget över två matcher.

Framför hemmapubliken fick TFF en drömstart. En bra slagen frispark skapade en tilltrasslad situation i gästernas straffområde, varpå bollen tog på en BP-spelare in i eget mål.

Kort därefter fick BP ett gyllene läge att kvittera när Marijan Cosic blev fri i straffområdet, men skottet gick rakt på Kasper Kristensen i TFF-målet. Ingen utdelning där - i stället spräckte gästerna målnollan precis före halvtidsvilan.

I 39:e minuten fick nämligen Oscar Pettersson bollen utanför straffområdet, vek inåt i planen och placerade läckert in 1-1. Det var BP-stjärnans 14:e fullträff för säsongen.

Brommapojkarna tog över spelet något i andra halvlek i jakten på ett ledningsmål. Bland annat var Gustav Sandberg Magnusson nära att få utdelning när han mötte ett lågt inlägg på ett tillslag, men skottet gick tätt utanför stolpen. Det dröjde till 83:e minuten innan Tim Söderström fullbordade vändningen då han nickade in ett inlägg från nära håll.

TFF förlurade matchen med 2-1 vilket betyder att Östers IF kommer sluta trea i superettan och därmed får kvala till allsvenskan i november.

Trelleborg: Kristensen - Hörberg, Jönsson, Viitikko, Björkén - Saied, Brkic, Amin - Blomberg, Olausson, Offia.

Brommapojkarna: Olsson - Jelassi, Abrahamsson, Sögaard, Krusnell - Sandberg Magnusson, Leach Holm, L. Bergvall - Pettersson, Hellqvist, Cosic.