TV: Åtvid säkrade nytt kontrakt efter bortaseger

Åtvidaberg spelar i superettan även 2017. Det står klart efter bortaseger mot Värnamo med 3-1 under söndagen.

Åtvidaberg har säkrat nytt kontrakt i superettan. Efter en 3-1-seger mot Värnamo är nedflyttning inte längre ett hot.

Ammar Ahmed inledde målskyttet mot Värnamo från straffpunkten i den 27:e minuten. I den 41:a minuten nickade Pär Cederquist in 1-1, men det var gästernas dag.

Jens Jakobsson drog till med ett kanonskott i den 48:e minuten och gav bortalaget ledningen på nytt. I den 68:e minuten kom 3-1 efter en sanslös dribblingsräd av Kevin Deeromram. Backen sicksackade sig igenom flera försvarare innan Simon Alexandersson slog in bollen.

Bortasegern gör att Åtvidaberg kan spela helt utan press i avslutningen av superettan.