TV: Blytung seger för BP borta mot Mjällby

Toppen mot botten på Strandvallen.
Då tog Brommapojkarna en blytung seger genom att besegra Mjällby med 2-0.

Mjällby hade under söndagen chans att gå upp i serieledning i superettan, men då krävdes tre poäng mot Brommapojkarna.

Hemmalaget var nära att ledningen i mitten av den första halvleken – men BP höll tätt. Därefter var det gästerna som var nära att spräcka nollan efter 40 minuters spel, Carl-Johan Eriksson i Mjällbys mål lyckades parera fint och 0-0 stod sig till paus.

Strax innan pausvilan fick Michael Omoh i Mjällby sitt andra gula kort och tvingades lämna planen.

BP, med en man mer, fick ett större övertag i den andra halvleken och 1-0 kom efter knappa timmens spel signerat Philip Hellqvist, efter stort slarv i Mjällbys försvar.

I den 73:e minuten punkterade BP matchen när Philip Hellqvist slog till på nytt. Efter ett långt uppspel från gästernas försvar så missbedömde Mjällbys målvakt Carl-Johan Eriksson bollbanan, bollen studsade över Eriksson och Hellqvist högg direkt och kunde trycka dit 2-0.

Segern gör att BP avancerar två placeringar i superettan, upp till en 13:e plats – en poäng bakom Gais.

Mjällby missade chansen att gå upp i serieledning och de gulsvarta är alltjämt trea i tabellen – en poäng bakom Jönköpings Södra i topp.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren högst upp i artikeln.

Publicerad 2019-09-22 kl 20:25