TV: Dalkurd höll undan - men drömmen om allsvenskan borta

Dalkurd fick med sig tre poäng mot Gais och just då levde hoppet om kvalplatsen. Men efter att Halmstad vunnit mot Trelleborg senare under kvällen har nu Borlängeklubben inte längre chans att nå allsvenskan 2017.

Söndagens match mellan Gais och Dalkurd blev en ganska grinig och tuff historia. Dessutom var det jämnt.

Omar Jagne gjorde 1-0 för Dalkurd tidigt i den andra halvleken. Hans första mål för säsongen kom till efter ett inlägg från vänster. Jagne dök upp vid den borte stolpen och dunkade upp bollen i nättaket.

Med tio minuter kvar att spela var Dalkurd dock på väg att tappa sin ledning. Luka Mijaljevic ordnade en straff åt Gais, men den räddade Dalkurd-keepern Frank Pettersson. Dardan Rexhepi sköt i Petterssons högra hörn, och Pettersson lyckades styra bollen till hörna.

Dalkurd höll undan och vann matchen med 1-0. Segern innebar att laget hade en poäng upp till Halmstad på kvalplatsen. HBK såg dock till att vinna matchen mot Trelleborg och därmed är drömmen om allsvenskan borta för Borlängeklubben.

Se höjdpunkterna från Gais-Dalkurd i spelaren ovan.