TV: Enorm vändning räddade kvar Öis - se avgörandet i 119:e minuten

Örgryte var mer eller mindre klart för division 1.
Då stod man för en enorm vändning i kvalet mot Mjällby - och avgjorde allt i den 119:e minuten genom Hakeem Araba.
- Fucking hell, säger en mållös Araba till Öis Twitter-konto.

Se höjdpunkterna från Öis match i spelaren ovan.

Örgryte förlorade i den första kvalmatchen med 1-2 mot Mjällby på Strandvallen, men fick efteråt två ytterligare problem att gräma sig över. William Atashkadeh skadade knäet och blir borta i flera månader, medan Johan Elmander sträckte sig och var osäker till spel, vilket i slutändan hindrade båda från att vara med i returen.

Örgryte hotade inledningvis med ett par skott utifrån och inspel framför mål. Hakeem Araba var nära att vända runt och komma fri mot mål, men tappade bollen. Utöver det var inledningen av matchen inte särskilt chansrik åt något håll.

Mjällby tog sig i mitten av halvleken in i matchen igen och skapade en het chans efter hörna, där Axel Norén nickade över mål efter en hörnvariant.

Till slut fick bortalaget utdelning. Joel Enarsson blev nergjord i straffområdet och tilldelades straff. Lagkamraten Oskar Sverrisson var dock inte tillräckligt kylig och fick se Stojan Lukic mota undan straffen innan Granit Stagova dök upp på returen och sköt 1-0 till Mjällby.

Örgryte hade därmed en rejäl uppförsbacke att bestiga i andra halvlek för att säkra ett nytt kontrakt i superettan. Laget behövde göra två mål för att ta matchen till förlängning och tre för att vinna dubbelmötet.

Emeh var dessutom nära att släcka allt hemmahopp i andra halvlek, när anfallaren tog avslut utanför straffområdet, tätt utanför mål. Några minuter senare var Mjällby åter nära att utöka ledningen efter skott utifrån, men Lukic räddade till hörna.

Men Örgryte slutade aldrig tro på en vändning. Mohamed Said, 17, hoppade in i den 58:e minuten och kvitterade bara elva minuter senare till 1-1 från nära håll. Det var blott hans andra inhopp för Örgryte i karriären.

Men Said nöjde sig inte med det. Han sköt i den 83:e minuten långt utifrån, via en försvarare och ribba in i mål. Det tog matchen till förlängning.

Hakeem Araba var i den andra förlängningskvarten en nick i ribban från att avgöra matchen, men fick i stället ta sig för huvudet och fortsätta spela.

Och Araba ville mer än så. Med en minut kvar av av förlängningen, så mötte bjässen ett inlägg och nickade in det helt avgörande 3-1-målet, som betydde att Örgryte fullbordade vändningen och blev klart för superettan nästa säsong. Bollen gick i mål via en Mjällby-spelare.

- Elmander sa till mig i dag: "Gå alltid på första stolpen, gå alltid på första stolpen". Jag bara slängde min kropp dit, säger Araba till Öis Twitter-konto.

- Jag vet inte vad jag ska säga. Det känns bara som en lättnad. Det var helt fantastiskt. Fucking hell, man.

Lagens startelvor:

Örgryte: Lukic - Paulson, Björck, Hammar, Sahlin - Sliper, Carlsen, Bozic, Ericsson - Araba, Cajuste.

Mjällby: Johansson - Nilsson, Mbye, Norén, Sverrisson - Halvadzic, Gustavsson, Frimpong, Stagova - Emeh, Enarsson.

Publicerad 2017-11-11 kl 15:44