TV: Falkeborn räddade kryss för Frej mot Gefle

Mållöst i halvtid. I andra halvlek gjorde Frej och Gefle två mål vardera och delade på poängen på Vikingavallen i superettan-premiären. Martin Falkeborn räddade en poäng för hemmalaget.

Sedan säsongen 2005 har Gefle spelat i allsvenskan. Nu är laget tillbaka i superettan, och under söndagen var det premiärdags mot IK Frej på Vikingavallen.

I den första halvleken var det hemmalaget som var något vassare, men det var mållöst i paus. I den andra halvleken blev det desto mer händelserikt.

Frej fick en pangöppning på andra när Dida Rashidi nickade in 1-0 redan efter 17 sekunder. Svaret kom blixtsnabbt. Inte ens en minut efter att spelet var igång nådde ett vasst inlägg Jonas Lantto fram till Rene Makondele som satte fram pannan och nickade in kvitteringen.

Johan Oremo såg sedan till att ge ledningen till Gefle för första gången i matchen i den 74:e minuten - även det på nick.

Men hemmalaget gav sig inte. Med tio minuter kvar av matchen höll sig Martin Falkeborn framme på ett inlägg och styrde in 2-2.

Målet blev matchens sista och Frej och Gefle delade på poängen i premiären.