TV: Gais fick sista ordet i galet derby - inhoppare kvitterade i 96:e (!) minuten

Hög dramatik och sju mål - men det blev mer än så i Göteborgsderbyt.
Ajdin Zeljkovic kvitterade i den 96:e minuten till 4-4 och gav Gais en poäng mot Örgryte efter sanslös spänning på Gamla Ullevi.
- Fyfan, va underbart, säger Zeljkovic till C More.

Gais tog i kväll emot Örgryte i årets första Göteborgsderby inför 13 310 åskådare på Gamla Ullevi i superettan. Då bjöd båda lagen upp ordentligt med sprudlande offensiv till den stora publikens stora förtjusning. Spänningen? Den tog aldrig slut.

Gais fick en drömstart och tog redan i den tolfte minuten ledningen i matchen. Dusan Djuric rundade Stojan Lukic i Öis-målet och firade 1-0 från nära håll. Han fick dock inte fira särskilt länge. Tio minuter senare gjorde Gustav Ludwigsson sitt första mål för kvällen och kvitterade utifrån till 1-1 för Örgryte.

Ludwigsson nöjde sig inte med det. Han avslutade i den 26 minuten en kontring till 2-1 och fick tolv minuter senare fira ytterligare ett mål till 3-1, när David Engström var säker från straffpunkten. Då trodde nog flera ledare och spelare i Öis-lägret att laget gick mot tre poäng, men Gais ville annorlunda och fortsatte att skapa nerv i matchen.

Strax före halvtid reducerade Marcus Bergholtz från straffpunkten och trots att Daniel Paulson i den 80:e minuten nickade in 4-2, så tog spänningen inte slut. I slutskedet bökade Jesper Westermark in 4-3 och tände åter den grönsvarta publiken på Ullevi.

När dramatiken väl såg ut att vara över, så tog matchen fart igen. Junes Barny matade i den 96:e minuten in en frispark i straffområdet och fick se inhopparen Ajdin Zeljkovic slå in bollen i mål till 4-4 på Gamla Ullevi. Matchen var över, sista sparken gjord.

- Vi släpper in ett mål direkt, men jag sa att vi måste fortsätta att psuha på och inte lägga oss ner. Det är då karaktären syns, i motgång. Vi fortsatte och visade att vi är ett jävligt starkt lag och trycker in två bollar, säger Zeljkovic till C More.

- Fyfan, man har varit på lån, har missat några lägen och kommer tillbaka och får sätta dit sitt första mål i superettan. Det är heller inte helt fel match att sätta dit den i, fortsätter han och syftar på att han under en period i vår var utlånad till Ljungskile.

Örgryte är därmed kvar på fjärdeplats i serien, samtidigt som Gais fortsatt är åtta i superettan.