TV: Gais missade klubbrekord - föll stort på hemmaplan

Gais hade chans att tangera klubbrekordet i antal hemmamatcher utan förlust. Men två misstag från målvakten Tommi Vaiho gjorde att Ljungskile kunde vinna med 3-0.

Gais hade inför mötet med Ljungskile ett mycket starkt hemmafacit. Så pass att klubbens rekordnotering från 1987 - med 13 raka hemmamatcher utan förlust - kunde tangeras.

Men det blev inget rekord för "Makrillarna". På Gamla Ullevi fälldes Gais av Ljungskile, som utnyttjade hemmalagets misstag.

Efter en mållös första halvlek föll målen i den andra. En blixtsnabb kontring ledde fram till att Linus Tornblad kom fri med Gais-målvakten Tommi Vaiho och iskallt rullade han in 1-0 i den 58:e minuten.

2-0 kom i den 72:a minuten efter en ny snabb kontring. Admir Bajrovic avslutade rakt på Vaiho, men målvakten kunde inte mer än att styra bollen i det egna målet.

I slutminuterna gjorde gästerna även 3-0 efter en fast situation där Tommi Vaiho inte fick tag på bollen. Ahmed Suleiman blev Ljungskiles sista målskytt.

För bottenlaget Ljungskile var det en blytung seger som nu gör att laget har nytt liv i kampen om ett nytt kontrakt.