TV: Gais sköna seger - slog Varberg med uddamålet

Gais vann med uddamålet borta mot Varberg. I och med segern uttökar man avståndet ned till kvalplatserna i superettan.

Göteborgslaget tog ledningen med 1-0 sedan kaptenen Patrik Ingelsten tagit till vara på Gais första riktiga målchans. Varberg såg sedan ut att ordna så att matchen stod 1-1 i paus efter Mats-André Kalands mål i den 43:e minuten.

Men bara minuter efter kvitteringsmålet slog Kieron Cadogon till och satte 2-1 inifrån staffområdet. En kvart in i andra halvlek gjorde sedan inhopparen Linus Tornblad 3-1 innan Robin Tranberg fastställde slutresultatet 3-2 knappt 20 minuter före full tid.

De tre poängen gör att Gais får lite avstånd ned till kvalplatserna i superettan. Göteborgslaget återfinns nu på en niondeplats i tabellen med 24 poäng.