TV: Gais vände underläge till seger efter 18-åringens solomål

Gais-fansen har fått en ny publikfavorit. I sin första superettan-match satte Luther Singh 1-1 med ett riktigt solomål. Det var grunden till Gais vändning till 2-1.

I fredags gjorde Luther Singh debut för Gais. 18-åringen från fotbollsakademin Stars of Africa utanför Johannesburg fick under måndagskvällen också chansen att debutera i superettan i mötet med Degerfors. Och han gjorde det med besked.

Peter Samuelsson hade gett gästerna ledningen i den 8:e minuten. I den 33:e minuten klev så Singh in i handlingen. Med några överstegsfinter lurade han bort sin försvarare och skickade sedan in bollen med ett hårt skott vid den bortre stolpen.

I inledningen av den andra halvleken fortsatte Singh att visa upp sin bländande teknik men det ledde inte fram till några riktigt heta chanser.

Istället var det Johan Lundgren som efter en rörig situation kunde skicka in avgörande 2-1 till Gais. Segern betyder att de grönsvarta nu har lite distans till bottenstriden.

Publicerad 2015-08-24 kl 22:49