TV: Gif Sundsvall upp i serieledning

Gif Sundsvall klättrade upp i tätposition i fotbollens superetta efter seger med 2—1 borta mot Ängelholm.
En straff och en retur inom loppet av två minuter i första halvlek gav det nödvändiga försprånget.

På två lyckosamma minuter skaffade sig Sundsvall ett bra grepp om matchen mot Ängelholm genom först Kevin Walker på straff och därefter Adam Chennoufi på en retur från Matt Pyzdrowski i hemmamålet. Ängelholm kom igen efter paus. Othman El Kabir gjorde 1—2 och skåningarna kom allt närmare en kvittering. Giffarna höll dock undan och fick viss hjälp när Ängelholms Sebastian Carlsén blev utvisad med kvarten kvar.

Öster tog tre viktiga poäng i hemmamatchen mot Husqvarna. 2—1 — båda målen gjorda av Alexander Henningsson — betyder att Öster klättrar över kvalstrecket. Landskrona tog också en viktig seger i kampen för att undvika kval eller nedflyttning när Degerfors besegrades med 2—0. Niclas Rönne gjorde båda målen.

Jönköping bjöd hemmapubliken på målkalas när Syrianska kom på besök. Jönköping vann med hela 4—0 och hänger med i skiktet under topplagen. Tommy Thelin gjorde 1—0 före paus och några minuter in på andra halvlek styrdes ett skott från samme Thelin in i eget mål av Süleyman Aslan. Ronny Sabo hoppade in i den 66:e minuten. Minuten senare gjorde han 3—0

Publicerad 2014-08-25 kl 21:36