TV: Giffarna stormar mot allsvenskan - vände med sent mål

Gif Sundsvall nosar på allsvenskan.

Tack vare ett sent mål mot Varberg lyckades Pa Dibba säkra 2-1-segern - som också medför serieledning i superettan.

Matchen kunde dock ha fått en annan utgång, för länge såg det ut som att den förre hammarbyaren Robin Tranberg skulle bli något av en hjälte åt sin gamla klubb.

Det var på en hörna från en annan före detta bajare som Tranberg slog till i första halvlek. Vlado Zlojutro skruvade bollen, som sedan skarvades mot den bortre delen av straffområdet, där Tranberg stod omarkerad. Med vänster yttersida smackade han till. Rakt upp i krysset, stenhårt.

Men glädjen blev kortvarig, för tio minuter senare kvitterade "Giffarna". Kevin Walker slog en hörna som olyckligt nickades in i egen bur av en Varbergs-back.

Och symptomatiskt nog för ett lag med vinden i ryggen: Sundsvall lyckades få in ett sent mål. Den gången var det Pa Dibba som stötte in 2-1 från nära håll efter en tilltrasslad situation i den 85:e minuten. Och apropå gamla hammarbyare, även matchvinnaren har ett förflutet hos de grönvita. Pa Dibba inledde sin fotbollsbana i Stockholm, med just Hammarby som moderklubb.

De tre poängen gör att Sundsvall står på 57 poäng, en före Ljungskile, med två matcher kvar. Trean Hammarby har 54 pinnar men en match mindre spelad. För stockholmarnas del väntar Östersund på hemmaplan under tisdagen.

Sex lag försöker att undvika att tvingas kvala sig kvar, bland annat Syrianska efter 0—2 borta mot Värnamo som säkrade kontraktet. Degerfors och Varberg har 36, Gais, Syrianska och Ängelholm 33 ovanför det nedre kvalstrecket medan Öster under har 31 när alla har två matcher kvar. Landskrona på 24 har just nu en kvalplats men bottenduon Assyriska och Husqvarna kan fortfarande klättra förbi.

Publicerad 2014-10-20 kl 21:28