TV: Hammarby körde över Syrianska - Hallenius första sedan återkomsten

Hammarby körde över Syrianska på Tele2 Arena. Hemmalaget vann med 6-0 och gick upp i serieledning i superettan.

GIF Sundsvall vann tidigare under söndagen med 2-1 över Värnamo och satte press på Hammarby i toppstriden. Men trots en tidig straffmiss av Kennedy Bakircioglu så svarade Bajen i mötet med Syrianska.

I den första halvleken gjorde man 2-0 under några lyckominuter. Pablo Pinones-Arce, 34:e, och Lars Mendoca Fuhre, 36:e, såg till att Hammarby fick en enkel resa mot Syrianska.

I den andra halvleken utökade Erik Israelsson till 3-0 för Bajen.

Sedan bjöd Kennedy Bakircioglu på matchens delikatess och revanscherade sig för straffmissen. Från 30 meter drog han till med ett kanonskott i krysset.

I den 84:e minuten slog Linus Halllenius till med sitt första mål sedan återkomsten i Hammarby.

Kort därpå gjorde Fuhre sitt andra för dagen och fastställde slutresultatet 6-0. Bajen leder nu superettan på samma poäng som Sundsvall, men med bättre målskillnad.

Publicerad 2014-09-21 kl 20:15