TV: HIF med enkel seger i derbyt - stjärnförvärven debuterade

HELSINGBORG. Helsingborgs IF lanserade i dag tre nya spelare till stjärnbygget, Markus Holgersson och Wanderson, men det var lagets poängkungar som fixade seger i derbyt mot Landskrona (2-0).

Många blickar mot Wanderson i Skånederbyt, då brassen var med i Helsingborgs trupp hemma mot Landskrona, men det var superettans poängkungar Andri Runar Bjarnason och Darijan Bojanic som fortsatte att hålla uppe HIF:s ånga.

Islänningen Bjarnason, som gjort fyra mål och två assist på de fyra senaste matcherna, fortsatte skörda poäng med att få in ett avslut efter inlägg i mitten av halvleken. Det var 1-0 i en annars ganska jämna halvlek.

Efter det behövde Bojanic bara en kvart för att snyggt hitta Rasmus Jönsson med en lång djupledsboll. 2-0, och i samband med det passade HIF på att ge Markus Holgersson sin comebackmatch. Drygt tio minuter senare kom även Wanderson in, i en match där Landskrona inte kunde hitta något för en reducering, och i matchens absolut slutskede fick även Thierry Zahui sina första HIF-minuter.

Matchen slutade 2-0. För Landskrona ser det även tungt ut i det stora hela. Förutom att kämpa med ekonomin så har de sex förluster på de åtta senaste matcherna, där de endast tagit poäng mot Gefle och Värnamo, lagen som ligger sist i tabellen.

Helsingborg: Hansson – Randrup, Granqvist, Weberg, A.Eriksson – Bojanic (60'), Abubakari – Moro, R.Jönsson, M.Svensson (89') – Bjarnason (72')

Inhoppare: Holgersson (60'), Wanderson (72'), Zahui (89')

Landskrona: Kaddoura – Sampsted, P.Andersson, V.Svensson, Tkacz – Arsenijevic, Ekvall – Egbedi (72'), Nalic (89'), Zadran (55') – Sadat

Inhoppare: Frihtzell (55'), Sise (72'), Haliti (89')