TV: Hümmet sen hjälte när Gefle tog årets första seger

Gefle har väntat på sin första seger i superettan 2017.
Mot Syrianska kom den efter ett sent avgörande från nyförvärvet Deniz Hümmet.

Gefle degraderades från allsvenskan efter den förra säsongen. Återtåget till den högsta serien har inte börjat som klubben tänkt sig med bara två poäng på de tre första matcherna.

Mot Syrianska hemma på Gavlevallen kom dock den första segern för året.

I den första halvleken hade hemmalaget förtvivlat svårt att skapa målchanser mot Syrianska. Istället var det gästerna som hotade med en del farliga inspel, dock utan att få någon utdelning.

I den andra halvleken spelade hemmalaget upp sig och det var en jämn match. I den 87:e minuten kom så avgörandet. Piotr Johansson spelade in bollen i straffområdet och Deniz Hümmet petade in matchens enda mål.

Gefle vann med 1-0 i en match där Syrianska hade spelövertaget. I slutsekunderna av matchen hade inhopparen Kelvens Belfort chansen att rädda en poäng för gästerna. Men från nära håll nickade anfallaren utanför.

Så startade lagen:

Gefle: Strömberg - Florén, Rauschenberg, Lans, Lohikangas - Ljungberg, Bonsu, Lantto, Makondele - Hümmet, Oremo.

Syrianska: Elgan - Akintio, Diarra, Liljestrand, Wernersson - Georges, Nwosu - Makdesie, Hellberg, Genc - Mete.