TV: Husqvarnas segerfest i premiären - efter tung frispark

Nykomlingen Husqvarna fick en rolig start på säsongen.

Tobias Nilsson visade vägen med en tung frispark och en assist i 3-1-segern mot Landskrona.

Senast Husqvarna FF spelade i fotbollens näst högsta division var 1999 i dåvarande division 1 södra.

På lördagen var laget tillbaka — och fick en drömstart i superettanpremiären.

3—1 blev det hemma mot Landskrona.

Husqvarna tippas av många långt ner i tabellen, men nykomlingen fick i alla fall med sig en seger hemma i superettanpremiären. Redan efter fem minuter fick laget anledning att jubla då Tobias Nilsson gjorde 1—0. Mer hemmajubel blev det i mitten av halvleken då Robin Cederberg satte en straff. Landskrona fick in en hoppingivande reducering (Rasmus Alm), men med tio minuter kvar av matchen utökade Dragan Kapcevic till 3—1.

- Vi hade det där lilla flytet som behövs, men vi behöver inte be om ursäkt för att vi vann, sade Husqvarnas tränare Niclas Tagesson enligt jonkopingsposten.se.

Husqvarnas lokala rivaler, Jönköpings Södra, inledde säsongen med en förlust borta mot Gif Sundsvall. I den 70:e minuten fixade Pa Amat Dibba matchens enda mål. Jönköping — vars tränare Mats Gren inte var med på grund av konflikten med IFK Göteborg, där han är ny sportchef — hade chansen att kvittera, men Daryl Smylie missade straffen i den 92:a minuten.

Degerfors och Varberg spelade 0—0.

Husqvarna-Landskrona 3-1 (2—1)
Husqvarna: Tobias Nilsson (5), Robin Cederberg (25), Dragan Kapcevic (80).
Landskrona: Rasmus Alm (31).
Publik: 2 312.

Husqvarna: Robin Cederberg, Didric Andersson, Philip Bernholtz, Tobias Nilsson, Andreas Tegström, Johan Karlefjärd, Dragan Kapcevic, Tomas Hansson, Orhan Aktas, Zoran Akovic, Carlos Esteban Ross Cotal.

Landskrona Bois: Niklas Uddenäs, Martn Rudolfsson, Johnny Lundberg, Philip Andersson, Andreas Dahl, Paul Torres, William Kvist, Rasmus Alm, Christoffer Tapper Holter, Enis Ahmetovic.

Publicerad 2014-04-05 kl 18:18