TV: Inhopparen räddade TFF-poäng på övertid: "Viktigt"

Mattias Håkansson byttes in efter en timme. På tilläggstid tryckte han in 3-3 och fixade en poäng till Trelleborg i mötet med Gais.
- Ett viktigt mål. Extra skönt att få göra dem, säger han till Fotbollskanalen.

Efter att ha kämpat med en knäskada i drygt två månader är Mattias Håkansson tillbaka på fotbollsplanen. Och det med besked.

I fredagens möte med Gais bytte han av Marcus Pode efter en dryg timme. 30 minuter senare, när matchklockan nått 93 minuter, höll han sig framme i straffområdet och tryckte in 3-3. Ett mål som räddade en poäng till Trelleborg.

- Det var en andraboll som kom ut. Jag tänkte att det får bära eller brista. Det var mycket folk framför mål, så det var bara att skjuta, säger han och ler.

- Det var skönt att se den gå in. Att jag får komma tillbaka från skadan och göra mål ger självförtroende. Man jagar ju sin plats i startelvan. Efter det här kanske jag har höjt mina aktier lite.

Innan det poängräddande målet hade Mattias Håkansson fått se en fotbollsfest från sin plats på bänken.

Luka Mijaljevic inledde föreställningen med att göra 1-0 i den 37:e matchminuten. Bollen landade framför anfallarens fötter sedan bortamålvakten Fredrik Persson helt misslyckats med att styra undan ett långt inlägg från Malkolm Moënza. Mijaljevic kunde enkelt rulla in bollen i det öppna målet.

Ledningen var dock bräcklig. Strax innan paus skruvade Marcus Pode in 1-1 från distans. Ett mål som kom lite från ingenstans.

Strax efter paus placerade samme Pode även in 2-1 för Trelleborg. Hans sjätte mål på de tre senaste matcherna. Ett sanslöst facit.

Matchen skulle dock ta ännu en vändning. I den 55:e minuten kom Malkolm Moënza runt och slog in ett nytt inlägg. Den här gången nådde bollen Kieron Cadogan som via en bortaförsvarare kunde trycka in kvitteringen.

Mindre än en minut senare kom 3-2. Gais snodde bollen kort efter avspark och spelade fram den till Dardan Rexhepi, anfallaren som har gjort succé sedan flytten från Häcken. 24-åringen gjorde inget misstag den här gången heller utan vände runt och placerade in bollen i nät.

Sedan klev alltså Mattias Håkansson in i handlingen. Och ni vet hur det slutade. I och med det oavgjorda resultatet förlängde Trelleborg sin förlustfria svit. Senast de kammade noll var mot Degerfors i mitten av juni.

- Visst är vi nykomlingar, men för oss är det inte överraskande. Vi vet att vi har kvalitet, säger Mattias Håkansson.

- Nu får den sista moroten bli att jaga lagen där upp. Det är några poäng, men vi är hungriga för att komma vidare. Går det så går det. Annars har vi ett bra utgångsläge inför nästa säsong.