TV: Johansson matchvinnare när Öster vände och vann borta mot Degerfors

Degerfors gick in i paus med en 1-0-ledning. Då vände Öster helt på matchen och vann med 3-1 efter en stark andra halvlek, där Carl Johansson gjorde två av målen.

Degerfors tog emot Öster i en mittendrabbning i superettan. Och hemmalaget rivstartade och tog ledningen efter bara fem minuter när Kevin Wright gjorde mål. Engelsmannen fick bollen på vänsterkanten och gjorde bort två Österspelare innan han avlossade ett skott utifrån straffområdet som smet in vid första stolpen bakom Robin Malmkvist.

Ledningen höll sig till halvtidsvilan, men efter den tog bortalaget över helt. Och det var Kalmar-lånet Carl Johansson som blev matchvinnare för smålänningarna. Först tog Johansson emot ett inlägg från höger och fick bollen under Degerfors målvakt för kvitteringen.

Sedan gjorde Johansson 2-1 i 86:e matchminuten när han dök upp på bortre ytan när Simon Helg hade letat efter David Johannesson framför mål på en kontring. Inlägget gick hela vägen igenom straffområdet där Johansson fick helt öppet mål och enkelt kunde sätta ledningsmålet.

Johannesson fick sedan göra mål när han definitivt avgjorde med på tilläggstid. Johannesson tog emot en rensning, ryckte till sig ett friläge och rundade Dario Miskic för att sedan enkelt rulla in slutresultatet 3-1.

Öster gick tack vare segern om både Degerfors och Brage i tabellen och ligger nu sexa med 39 poäng i en haltande tabell. Degerfors ligger åtta med 37 poäng.