TV: Ljungskile upp i topp i superettan - krossade Öster

Ljungskile är återigen serieledare i superettafotbollen efter 4—0 mot Öster.

Redan efter 22 minuter hade Peiman Eliassi nätat två gånger och dessutom hade bohuslänningarnas skyttekung David Johannesson smitit emellan och satt 2—0, hans tolfte mål för säsongen. När sedan Jakob Olsson ordnade 4—0 strax före paus var matchen över.

Efter tre oavgjorda tog Ljungskile en seger och har nu 42 poäng. Man har tillsammans med Gif Sundsvall gjort flest mål, 43 stycken, och även släppt in minst, 19.

Hammarby passerade också tidigare ettan Gif Sundsvall efter 2—0 mot mittenlaget Värnamo. Norrmannen Lars Sætra, backen som värvades från Strømsgodset i somras, gjorde sitt första mål för laget när han nickade in 1—0. Kennedy Bakircioglü gjorde det andra.

Gif Sundsvall har en match mindre spelad och möter bottenlaget Assyriska hemma på måndagskvällen. Vid seger tar Sundsvall tillbaka serieledningen.

Publicerad 2014-09-01 kl 00:17