TV: Ljungskiles galna slutminutskvittering

Ljungskile har gått starkt i superettan och är ett av topplagen.

Hemma mot Degerfors såg det länge ut att bli förlust — men två mål i matchens sista minuter gav 2—2.

Bakom serieledaren Gif Sundsvall som ryckt i superettan är det jämnt mellan flera lag bakom. Ljungskile har bara två förluster, en mot Hammarby med uddamålet och en mot Öster.

Hemma mot Degerfors på lördagen tilldelades gästerna en straff i den 57:e minuten, som Daniel Sundgren tog hand om. Segern såg ut att vara ohotad när Peter Samuelsson ökade på ledningen i de 80:e minuten, sitt tredje mål för säsongen.

Men Ljungskile ville annorlunda. Hoppet tändes i den 90:e minuten när Steven Old nickade in reduceringen tlll 1—2. Tavlan visade tre minuters tilläggstid. Två räckte för James Sinclair, som fick bollen i straffområdet och sköt in 2—2.

Degerfors är i behov av segrar, har bara vunnit två matcher, och lindansar kring kvalstrecket.

I övriga matcher så befäste Gif Sundsvall sin serieledning efter 3—1 hemma mot Syrianska, där gästerna hade en oturlig start med självmål i den 15:e minuten. Varberg vände ett 0—1-underläge till 2—1 i andra halvleken borta mot Ängelholm. Assyriska och Sirius spelade 1—1. Halva elfte omgången återstår.

Publicerad 2014-06-07 kl 22:51