TV: Mjällby missade chansen på serieledning – föll för första gången sedan juni

Mjällby hade inte förlorat sedan slutet av juni.
Då åkte de på en förlust mot Degerfors, som slog blekingelaget med 2-1 på Stora Valla.

Se Degerfors mål från matchen i spelaren ovan.

Mjällby har i återkomsten till superettan gått som tåget. Med åtta omgångar kvar av serien låg laget etta i tabellen och har ett fint läge att ta sig tillbaka till svensk fotbolls finrum.

Men efter att Jönköpings Södra vunnit i helgen hade blekingelaget trillar ner på andra laget, något de stannar kvar på efter tisdagens match mot Degerfors på Stora Valla.

Hemmalaget hade en 2-0-ledning i paus efter att Erik Björndahl gjort sitt 13:e mål för säsongen, mest i serien, innan Adam Carlén slog till med sitt första mål i A-lagströjan.

Mjällby låg på i den andra halvleken och reducerade en kvart från slutet genom Bubacarr Jobe. Men närmre än så kom inte Mjällby, utan laget förlade en match för första gången sedan slutet av juni.

För Degerfors var segern att man fortfarande har en liten chans att haka på i toppen. Laget ligger nu nio poäng efter Brage på kvalplatsen och tio poäng bakom Mjällby på uppflyttningsplats. Mjällby har, som nyss nämnts, en poäng ner till Brage på kvalplatsen och har två poäng ner till Varberg på fjärdeplatsen.

Se Degerfors mål från matchen i spelaren högst upp.

Publicerad 2019-09-17 kl 23:24