TV: Mjällbys ofattbara seger - vände 0-2 till 3-2 sista sex minuterna

Nykomlingen Mjällby stormar mot allsvenskan.
Mot Dalkurd under söndagen vände man 0-2 till 3-2 på sex minuter i slutet av matchen.

Det lag som såg ut att ha laddat om bäst i den första halvleken, efter cup-drabbningen tidigare i veckan, var serieledande Mjällby. Hemmalaget måste man nog säga var bäst i den första halvleken och borde nog också gått till halvtidsvilan med en uddamålsledning men Joel Nilsson missade ett i stort sett öppet mål och första 45 slutade mållösa. Det var istället i den andra halvleken som målen kom. Först i den 61:a matchminuten tog Dalkurd något överraskande ledningen genom Ahmed Awad och inte särskilt långt därefter, i den 71:a minutern, utökade Dalkurds “super-sub” Kerfala Cissoko till 0-2 genom att knoppa in bollen i nät på hörna.

Att Mjällby sedan vid ställningen 0-2 i den 88:e minuten skulle hämta upp tvåmålsunderläget med bara minuter kvar såg ut som en omöjlighet. Men hemmaspelarna gjorde ett tappert försök till att få till ett mål och i den 89:e minuten gjorde Bubacarr Jobe först 1-2 och sedan sköt Viktor Gustafson in kvitteringen till hemmapublikens stora glädje. Om det var eufori vid 2-2-målet kan du nog ana hur Mjällby-publiken kände vid 3-2. Charbel Georges fullbordande av vändningen spräckte ljudvallen så det räckte och blev över när hemmalaget kunde hålla undan och vinna matchen.

Nykomlingen Mjällby leder superettan och har fyra poäng ner till tvåan Varberg, som dock spelat en match mindre än Blekinge-laget.