TV: Norrby vände 2-0-underläge till seger i bottenmötet

2-0-underläge efter tio minuter i det viktiga bottenmötet med Frej.
Då vände Norrby till seger och gick om Frej i superettan-tabellen.

Elvan i superettan, Frej, gästade tolvan, Norrby, under söndagen. Det blev en rivstart från Frej som gick upp i en 2-0-ledning direkt. Men hemmalaget skulle vända och vinna det viktiga bottenmötet.

Det dröjde bara fyra minuter innan gästerna gjorde det förtsta målet. Joakim Runnemo bröt igenom Norrby-försvaret och stängdes i straffområdet, och domaren pekade på straffpunkten. Runnemo tog själv hand om straffen och satte 1-0. I den 10:e minuten kom även 2-0 när Mattias Bouvin styrde in Jakob Glasbergs inlägg i mål.

Tio minuter före paus reducerade Norrby, efter ett riktigt vackert skott av Nicklas Savolainen. Mittfältaren tog emot bollen, vände upp och tryckte in den i det bortre krysset.

Direkt i inledningen på andra halvlek kom också kvitteringen från hemmalaget. Richard Yarsuvat rundade målvakten och rullade in 2-2-målet.

Norrby fullbordade sin vändning i den 71:a minuten när Kardo Sarchel Aso Omar slog ett perfekt inspel till Abdelrahman Saidi som stötte in 3-2.

Frejs kvitteringsjakt blev svårare när Luca Gerbino Polo visades ut efter sitt andra gula kort fem minuter från slutet.

Borås-laget vann med 3-2 och byter nu plats med Frej i tabellen. Matchen var den sista för Frej-tränaren Roberth Björknesjö som nu ska ta över Brommapojkarna.