TV: Ny smäll för Gais - föll mot nästjumbon efter retfull frispark

Gais åkte i kväll på en ny smäll i superettan.
Nästjumbon Värnamo sänkte laget sent till 2-1-seger.

Gais inledde den här säsongen i vår med en cupframgång genom att slå ut Elfsborg och Hammarby i svenska cupen och föll därefter först i kvartsfinal mot Östersund. Det resulterade i att laget blev rejält uppskrivet inför inledningen av superettan. Lite mer än fem månader senare är verkligheten en annan och laget är fast i mittenskiktet i serien.

I kväll jagade Göteborgsklubben seger mot nästjumbon Värnamo, men åter fick spelarna kliva av planen efter en ny missräkning på Gamla Ullevi.

Värnamo inledde mötet i högt tempo och var i den sjätte minuten nära att ta ledningen i matchen. Pär Cederqvist tog avslut utifrån, men prickade ribban. 19 minuter senare kom i stället ledningsmålet, Fabio med nick till 1-0.

Andra halvlek var desto mer händelserik. Edin Hamidovic inledde i den 52:e minuten med att avsluta en kontring till 1-1 och därefter fortsatte Gais att trycka på för ett ledningsmål. Laget var flera gånger om nära, men lyckades inte förvalta alla lägen.

Värnamo fick det sista ordet i den 80:e minuten, då inhopparen Predrag Randjelovic tog vara på en frispark, som han slog genom muren till 2-1 och tre poäng. Värnamo lyfte därmed till 13:e-plats, medan Gais är kvar på niondeplats i superettan.