TV: Öster i krisläge efter småländskt möte - Hamidovic stor hjälte för J-Södra

På negativ kvalplats, med sju poäng upp till positivt kval och 15 till ettan Varberg.
Efter torsdagens förlust borta mot Jönköpings Södra är topptippade Öster i ett pressat läge.

På upptaktsträffen inför den här säsongen tippades Jönköpings Södra sluta tvåa i superettan 2019, och Östers IF trea. Under torsdagen möttes lagen, som båda hittills plockat färre poäng än förväntat, på Stadsparksvallen.

Då vann J-Södra med 2-0, efter två mål av forwarden Edin Hamidovic. Först dunkade han in 1-0 i bortre hörnet med ett akrobatiskt avslut efter en halvtimmes spel och bara minuter senare satte han 2-0 på straff.

Öster tryckte på för en reducering och kvittering i den andra halvleken, men fick aldrig hål på hemmalaget och kom således aldrig nära en poäng. Laget står nu kvar på sju poäng, och ligger på en negativ kvalplats. Växjö-klubben har långt upp till topplaceringarna.

För J-Södra kom de tre poängen lägligt. Andreas Brännströms mannar har nu skrapat ihop elva poäng på åtta matcher, och har tre poäng upp till tredjeplatsen.

Förlusten är Östers tredje i serien den här säsongen. Tidigare har man förlorat mot Frej och Norrby. Christian Järdlers lag har bara vunnit en match, mot Halmstad.