TV: Syrianskas seger mot Landskrona

Syrianska besegrade Landskrona med 1-0 i superettan. Målet gjordes av Kevin Bisse.

Hammarby hade gjort mål i samtliga årets omgångar i superettan. Fram till måndagens bortamatch mot Ängelholm.  Där föll tabelltrean med 0—1.

Laget är därmed kvar på kvalplatsen till fotbollsallsvenskan.

Resultatet innebär att Hammarby är en poäng bakom toppduon Ljungskile och Sundsvall efter 20 av 30 omgångar.

Dessutom skuggar Östersund två poäng efter Hammarby, som redan i den sjunde minuten släppte in mål mot Ängelholm.

Othman El Kabir sköt in 1—0.

Hammarby bytte in anfallarna Pablo Pinones-Arce och Andreas Haddad direkt efter paus — men det hjälpte inte.

- Jävligt skönt med tre poäng. Första halvlek är riktigt bra, men i andra har vi svårt att fast bollen. De sätter tryck på oss, säger Ängelholms tränare Joakim Persson till TV12.

Ett tidigt mål räckte också till seger för mittenlaget Syrianska, som besegrade bottenlaget Landskrona. Kevin Bisse blev ende målskytt.

Samtidigt plockade Degerfors tre tunga poäng på nedre halvan av tabellen, då man vann mot jumbon Assyriska med 3—2. Peter Samuelsson blev tvåmålsskytt i hemmalaget och skickade in segermålet i slutminuterna.

Matchen mellan de småländska rivalerna Värnamo och Jönköpings Södra skulle också ha spelats, men planen var vattensjuk. Ny avsparkstid väntas bli tisdagen klockan 19.00.

Publicerad 2014-08-18 kl 23:53