TV: Tredje raka segern för Halmstad - så gick det i söndagens superettan-matcher

Efter en tung vår i årets superetta har Halmstad lyft från bottenstriden och det med besked. Under eftermiddagen kom tredje raka segern efter att Rasmus Wiedesheim-Paul gjort matchens enda mål.
Här är sammanfattningen från dagens matcher i superettans 15:e omgång.

I spelaren visas höjdpunkterna från Halmstads möte med Norrby.

Norrby IF - Halmstad 0-1 (0-1)
Boråsarna Norrby har imponerat i årets superetta och låg inför kvällens möte på en sjätteplats i tabellen, med tre poäng upp till trean Brage. Halmstad å andra sidan har lyft från bottenstriden med två raka segrar. Det var också hallänningarna som inledde matchen bäst och tryckte på mot Norrbys mål. Matchens första, och hittills farligaste, chans kom även från gästerna efter ett skott utifrån av Dusan Djuric, som Norrbys Mergim Krasniqi däremot kunde rädda. I den 22:a minuten fick  Halmstads Rasmus Wiedesheim-Paul chansen från straffpunkten – men denna gång kunde inte Krasniqi rädda och 0-1 var ett faktum. Således kunde Halmstad gå till halvtidsvilan med en uddamålsledning. Den andra halvleken slutade mållöst när Halmstad höll Halmstad undan för Norrbys forcering i slutet av matchen, vilket innebar att man kunde vinna med uddamålet på Borås Arena.

GAIS - Dalkurd FF 1-5 (1-2)
Hemmalaget Gais hade bekymmer i inledningen av matchen då man inte riktigt fick anfallsspelet att stämma. Det var istället gästerna Dalkurd som kom till de bäst chanserna och gjorde även matchens första mål. I den 18:e minuten pricksköt mittfältaren Besard Sabovic snyggt in 0-1 på frispark. Med dryga halvtimmen spelad utökade Dalkurd sin ledning efter ett fint anfall där forwarden Kerfala Cissoko var sist på bollen. Precis innan halvtidsvilan reducerade dock Gais till 1-2 efter ett fint nickmål signerat den förre detta Dalkurd-spelaren Leonard Pllana. I den andra halvleken punkterade gästernas Irfan Jasarevic matchen till 1-3 efter en riktig målvaktsblunder av Gaiskeepern Marko Johansson. Innan domare Fredrik Hansson förkunnade att matchen var slut hann Dalkurd göra både 1-4 och fastställa slutresultatet 1-5.