TV: Tremålsskytten avgjorde på tilläggstid

Gabriel Altemark-Vanneyr blev stor matchhjälte när Ljungskile slog Sirius i en galen match.

Matchen hade knappt börjat innan showen var igång på Uddevalla Arena. Ljungskile fick en drömstart under de första tio minuterna och ledde med 3-0 redan efter tolv minuter. Först tog man ledningen genom mittfältaren Robin Iglicar, för att sedan utöka genom den gamla skyttekungen Gabriel Altemark-Vanneyr. Då tog Sirius och samlade hela laget på plan i ett slags gruppsamtal, men fick inte någon önskad effekt. Sex minuter senare fick Altemark-Vanneyr sitt andra mål för kvällen då han nickade in en hörna.

I matchens fjortonde minut fick Sirius straff. Kim Skoglund klev fram och satte 3-1 och fullbordade en helt galen inledningskvart. Efter 29 minuters spel skulle Uppsala-gänget komma ännu närmare. Ytterbacken Erik Figueroa klev fram och sköt in ytterligare en reducering. Strax innan paus skulle även kvitteringen komma i en helt galen första halvlek. Figueroas inlägg nådde Sarfo som gjorde sitt första mål i Siriuströjan.

På tilläggstid avgjorde Gabriel Altemark-Vanneyr på retur från ett kanonskott från distans. Anfallarens tredje mål i matchen.