TV: Värnamo klättrar upp fyra placeringar

Värnamo tog sin tredje seger på de fyra senaste matcherna - 1-0 hemma mot Assyriska i söndagens match - och skuggar topplagen i superettan.

Matchhjälte för hemmalaget blev Pär Cederqvist som nickade in matchens enda mål i 40:e minuten. Trepoängaren betyder att Värnamo avancerade fyra placeringar till fjärde plats, två poäng bakom serieledande Athletic FC.

Efter segern i premiäromgången har Gais haft förtvivlat svårt att vinna. I söndagens bortamöte med Dalkurd spelade Göteborgslaget 2-2, sedan laget utjämnat i 82:a minuten genom Carl Nyström.

På sex matcher har Gais samlat ihop till lika många poäng, vilket innebär att laget är på 13:e plats, strax under kvalstrecket. Dalkurd är nia på åtta poäng.

Syrianska FC tog säsongens första seger - 1-0 hemma mot Ljungskile sedan Kevin Bisse gjort mål efter en halvtimmes spel av den första halvleken. Trepoängaren betydde att Södertäljelaget är ny tabelltolva. Ljungskile är åtta.

Publicerad 2016-05-08 kl 18:46