0:28
Dahbo ger Häcken ledningen
0:37
Johan Hammar får ont efter en duell

På onsdagen spelade Häcken sitt cupmöte division 3-laget Jonsered och matchen var avgörande för att ta sig till gruppspel.

Häcken tog ledningen efter dryga 20 minuter, då Pontus Dahbo gav sitt lag ledningen och det var den första aktens enda mål.

- De ligger lågt och är lojala i det. Sedan tycker jag vi skapar många målchanser, vi borde göra två eller tre till. En proffsig insats av oss hittills, sa Häckens Johan Hammar till TV4 i paus.

Just Hammar fick rejält ont i matchens första minut och han fick behandling inne på planen.

- Det blev någon överböjning på min armbåge, som jag har ont i. Det gick att spela vidare med.

Tidigt i den andra halvleken lyckades Jonsered kvittera. Som en blixt från klar himmel fick Linus Carestam på en pangträff vid ena hörnet av straffområdet och bollen seglade in över Johan Brattberg, 1-1.

Häcken återtog dock ledningen. Med dryga kvarten kvar fick Momodou Sonko gott om tid i straffområdet och inhopparen skickade in 2-1.

Matchen slutade 4-1 efter ett sena mål av Pontus Dahbo och Edward Chilufya. Resultatet innebär att den regerande cupmästaren kommer att spela i gruppspelet 2024.

Jonsered: Hernandez,  Riunevik, Carestam, Hartwig, Tingstrand, Karlsson, Sandling Säyläs, Nordgren, Andersson, Granat  Nyqvist.

Häcken: Brattberg - Ishaq, Hammar, Ousou, Totland - Dahbo, Amane, Brusberg - Youssef, Hrstic, Sana.

Publicerad 2023-09-27 kl 20:25