Larsen bakom båda målen när Häcken segrade i tävlingspremiären

Svenska cupen (herr)

Stine Larsen visade framfötterna i årets första tävlingsmatch.
Hon stod för ett mål och fixade en straff när BK Häcken vann.
Kif Örebro fick se sig besegrade med 2-1 i svenska cupens gruppspel.

BK Häcken tog emot Kif Örebro i den första omgången i svenska cupens gruppspel, vilket således också var årets första tävlingsmatch för lagen.

Hemmalaget tog ledningen tidigt i matchen, då Stine Larsen satte 1-0 efter bara nio minuter. Hon skulle sedan också vara involverad i lagets andra mål för dagen. Efter knappt 20 minuter fälldes Larsen i offensivt straffområde, och det dömdes straff för BK Häcken.

Elin Rubensson klev fram till elvameterspunkten och förvaltade chansen till 2-0. Precis innan paus kom en reducering från Örebro, genom Katie Lockwood.

Det skulle bli matchens sista mål, trots att båda lagen kom till chanser i andra halvlek.

I matchen gjorde hemmalagets nyförvärv Andrine Hegerberg tävlingsdebut för laget, då hon fick spela 70 minuter.

Segern innebär att BK Häcken innehar andraplatsen i cup-gruppen. Förstaplatsen tillhör efter en omgång Kristianstad, som besegrade Jitex med fler mål och därmed leder på målskillnad.

Publicerad 2022-02-27 kl 16:57