Örgryte chockade Elfsborg - efter boråsarnas mardrömsstart

Svenska Cupen

GÖTEBORG. Örgryte tog en tung skalp och besegrade Elfsborg på Bravida arena med 3-2.
Detta efter en mardrömsstart för boråsarna - med trippla skador före paus.
- Örgryte var bättre än vi var och vann rättvist, säger Elfsborgs tränare Jimmy Thelin.

Noah Christoffersson ger Örgryte ledningen

Örgryte förlorade cuppremiären mot Degerfors med hela 5-0. Samtidigt besegrade Elfsborg Gais med 2-0. Under lördagen ställdes lagen mot varandra på Bravida arena. Då tvingades Elfsborg till en sen förändring i startelvan när Per Frick ersattes av Jalal Abduillai.

Spelarproblemen fortsatte sedan för Elfsborg som redan efter en kvart tvingades till ett byte när Gustav Henriksson fått skadebekymmer och ersattes av Ibrahim Buhari.

Efter 17 minuter skulle matchens första mål komma. Detta sedan Noah Christoffersson snappat upp en lös boll efter slarv i Elfsborgs försvar - och slog in 1-0 till Öis.

Eländet för boråsarna stannade däremot inte där. För bara minuter efter Öis ledningsmål satte sig Sebastian Holmén ner på marken med en skadekänning - och tvingades till ett byte där Noah Söderberg ersatte.

Det hindrade däremot inte Elfsborg för att ta sig in i matchen igen. Boråsarna spelade upp sig - och kvitterade på hörna via Jalal Abdullais panna efter 28 minuter.

Efter 35 minuter hade Elfsborg fullbordat vändningen. Detta sedan Michael Baidoo måttat ett precis inlägg mot inbytte Noah Söderberg - som stångade in 2-1 med pannan.

Efter paus inledde Elfsborg starkast och skapade ett par heta målchanser. Men efter 66 minuter var det i stället Öis som gjorde matchens nästa mål. Isak Dahlqvist stod för förarbetet - och Noah Christoffersson placerade iskallt in 2-2.

Samme Christoffersson låg med dryga kvarten kvar bakom Öis vändning på matchen. Anfallaren tog sig ner till den förlängda mållinjen och sökte Daniel Paulson centralt - men bollen landade i stället hos Nicklas Bärkroth som tryckte in 3-2 framför en vilt firande Öis-klack.

Trots ett par möjligheter till kvittering för Elfsborg kunde Öis hålla ut och ta en tung skalp mot den allsvenska fjolårstvåan.

- Jag vill inte släppa in två mål på exakt samma sätt, annars gör vi en jättebra fotbollsmatch. Jag är nöjd, säger Öis tränare Andreas Holmberg.

Han är främst nöjd med hur laget studsade tillbaka efter 0-5 mot Degerfors förra helgen.

- Vi såg ut som ett lag igen. Vi jobbade hårt, det är jag absolut mest nöjd med. Vi jobbade hårt för varandra i vårt presspel och vi vågar mycket i spelet. Gör vi de sakerna rätt är vi ett bra fotbollslag.

Elfsborgs tränare Jimmy Thelin var av förklarliga skäl mindre nöjd efter matchen.

- Örgryte var bättre än vi var och vann rättvist. Vi får ladda om batterierna och försöka ta chansen att gå vidare på måndag, säger han.

- Vi får inte in den sista växeln som vi behöver för att få in en kvittering. Det var inte tillräckligt bra över 90 minuter - och då vinner man inte matchen.

Örgryte: Rahm - Svensson, Azulay,  Andreasson - Dahlqvist, Sadiku, Mujanic, Vindehall - Paulson, Christoffersson, Bärkroth.

Elfsborg: Pettersson - Larsson, Holmén, Henriksson, Hult - Baldursson, Thomasen, Baidoo - Hedlund, Abdullai, Rapp.