Piteå finalklart efter stort förlängningsdrama

Svenska cupen (herr)

Piteå är klart för final i svenska cupen.
Det står klart efter att Saga Swedman sänkt Rosengård i den 120:e minuten.
Nu väntar final mot Hammarby eller Häcken.

Rosengård har ett tufft fjolår bakom sig där man till sist slutade sjua i damallsvenskan. Men under årets cupspel har laget gått starkt och under lördagen var man framme i cupsemifinal mot Piteå.

Då fick också gästerna en smakstart på matchen när Olivia Holdt spräckte nollan redan efter åtta minuters spel. Än bättre blev sedan läget när Olivia Schough utökade ledningen efter blott 13 minuters spel.

Rosengårds drömstart var således ett faktum, men innan halvtidsvilan lyckades Olivia Holm tända Piteås hopp när hon reducerade till 1-2, vilket också var ställningen inför den andra akten.

Ledningen såg ut att stå sig under den andra halvleken, men i den 81:a matchminuten kunde Josefin Johansson nicka in kvitteringen efter en frispark på offensiv halva – ett mål som tog matchen till förlängning.

Där fortsatte matchen att vara jämn och det såg länge ut att gå mot en straffläggning. Men när matchen gick in i den 120:e minuten tog sig Piteå-inhopparen Saga Swedman fram längs vänsterkanten innan hon hittade en lucka bakom Angel Mukasa från snäv vinkel.

Det välriktade avslutet innebar 3-2 för Piteå – ett resultat som stod sig under de avslutande förlängningsminuterna. Resultatet innebär att Piteå nu är klart för final i svenska cupen där man ställs mot Hammarby eller Häcken.

Piteå: Leshnak Murphy – Green, Ikidi, Carlsson – Henriksson, Edlund, Holm, Eriksson – Skoog, Imo, Viklund.

Rosengård: Mukasa – Jansson, Arnardottir, Ayinde – Öling, Tanikawa, Seger, Schough – Bredgaard, Larsson, Holdt.

Publicerad 2024-03-30 kl 17:36