TV: Brasse-succé bakom Hammarbys mäktiga vändning

Hammarbys brasse Alex har presenterat sig för sin nya publik. Efter fiaskostarten mot Ljungskile byttes anfallaren in och låg bakom Bajens starka vändning.

Två och en halv minut tog det, sedan var Hammarbys mardrömsstart mot Ljungskile ett faktum. Från läktaren hördes burop och publiken var uppenbart frustrerad över att deras lag släppt in två blixtsnabba mål som fullständigt överraskat det grönvita laget.

Nielsen satte Hammarby-fansen i chock
Bara efter en minut fick Ljungskile ett inkast ute på vänsterkanten som anfallaren Tim Nielsen tog hand om. Norrmannen som för en vecka sedan överraskade grupprivalen Djurgården med sina långa inkast skulle även under måndagskvällen få visa upp sina spetskvalitéer. Bollen tog en hög bana in mot straffpunkten innan den till slut landade hos Jakob Olsson som kunde skjuta in 1-0 till bortalaget. Ett mål som försatte arenan i ett tidigt chocktillstånd.

I matchminut två så var det dags för Hammarby att få nästa käftsmäll. Mannen med de långa inkasten, Tim Nielsen, slet sig loss och blev helt fri mot målvakten Ögmundur Kristinsson. Anfallaren tittade upp och kunde enkelt pricka in 2-0 vid målvaktens första stolpe, ett mål som alltså kom redan efter två spelade matchminuter. Hemmapubliken reagerade starkt på sitt lags svaga matchinledning och höga burop fyllde hela arenan.

Frustrerat efter publikens burop – fick ändå till reducering
Trots publikens starka reaktion så hade Hammarby svårt att få till sitt spel under den första halvleken. I ren frustration så blev det mest långa bollar in i straffområdet, något som passade Ljungskiles försvar som varje gång lyckades få bort bollen.

På tilläggstid så skulle Hammarby ändå få in en reducering. På ett fint inlägg så kom Erik Israelsson först på bollen och kunde nicka in 2-1.

Pressade fram kvitteringen efter att Hallberg sett rött
Tio minuter i den andra halvleken så skulle Hammarby också få en jättechans till att kvittera till 2-2 i matchen. Oliver Silverholt gav sig av ute på högerkanten och hittade Fredrik Torsteinbö med ett inlägg, som däremot inte fick till nicken utan placerade bollen strax utanför.

Men när Hammarby skulle pressa på framåt så öppnade det upp sig bakåt. I matchens 67:e minut slets sig Tim Nielsen loss igen på en kontring och var på väg mot ett friläge. Melker Hallberg sprang ikapp anfallaren och rev tydligt ner norrmannen och bestraffades med ett rött kort. I och med utvisningen så innebär det att nyförvärvet missar derbyt mot Djurgården i nästa cupomgång.

Brasse-effekt låg bakom vändningen
Det numerära underläget skulle däremot inte få negativ effekt på kvitteringsjakten utan snarare tvärtom. Bara en minut efter att Hallberg såg rött så dribblade sig brassen Alex in i straffområdet och fällldes precis på straffområdslinjen. Domaren pekade på straffpunkten och Kennedy Bakircioglü kunde skjuta in 2-2 och rädda Hammarbys möjlighet till avancemang.

Brassen Alex var inte klar ännu. Med fem minuter kvar att spela så höll sig anfallaren framme i straffområdet och på volley tryckte in 3-2 till det grönvita laget. Ett succéinhopp från brassen som verkligen presenterade sig för sin nya hemmapublik.

Med en minut kvar att spela så kom även 4-2 till Hammarby genom inhoppande Imad Khalili som vackert skruvade in bollen vid bortre stolpen. Hans första mål i Bajentröjan.

I och med Hammarbys seger så skaffar man sig ett jätteläge att avancera från gruppen då man tillsammans med Syrianska leder gruppen på fyra poäng. I den sista omgången så väntar nu derbyt mot Djurgården där man kan säkra vidareavancemang.

Hammarby: Ögmundur Kristinsson - Oliver Silverholh, Birkir Már Sævarsson, Lars Sætra, Stefan Batan - Johan Persson, Melker Hallberg - Måns Söderqvist, Erik Israelsson, Fredrik Torsteinbø - Amadaiya Rennie.

Bänken: Tim Markström, Richard Magyar, Philip Haglund, Alexssander Medeiros de Azeredo, Kennedy Bakircioglu, Lars Mendonca Fuhre, Imad Khalili.

Se matchen i C More Sport med start 19.00.