TV: Eskilsminne undvek sistaplatsen efter sen kvittering

Eskilsminne tog en skrällpoäng mot Hammarby senast.
Mot Varberg tog division 1-laget en ny poäng och undvek sistaplatsen i gruppen.

Se 1-1-målet i spelaren ovan.

Varberg och Eskilsminne hade ingen chans på avancemang inför mötet lagen emellan i den avslutande gruppspelsomgången i svenska cupen. Gästerna tog en skrällpoäng mot Bajen senast, och skulle på nytt ta en poäng. Det såg dock länge ut att bli en förlust.

Strax före halvtid tog hemmalaget ledningen när Robin Book kunde stöta in 1-0 i öppet mål efter en tabbe från målvakten Filiph Bodenäs på ett inlägg från högerkanten.

I den 87:e minuten fick Varberg ett gyllene läge att avgöra matchen från straffpunkten. Då skulle Bodenäs revanschera sig från missen i första halvlek och rädda Nahom Girmai Netabays straff.

Och på stopptid skulle kvitteringen komma från Eskilsminne. Niklas Jönsson höll sig framme efter en misslyckad rensning och tryckte in 1-1.

Därmed slutade Eskilsminne trea i gruppen bakom Hammarby och Dalkurd. Varberg slutade på en poäng.