TV: Gais vann stort - Celik med första målet sedan återkomsten

Svenska cupen (herr)

Gais vann stort hemma mot Eskilsminne.
En av målskyttarna? Mercan Celik – som därmed gjorde sitt första mål i tävlingssammanhang sedan återkomsten.

Se Celiks mål i spelaren ovan.

I slutet av januari presenterade Gais Mervan Celik. Celik, som har spelat för Gais i två omgångar tidigare, var fram till söndagens möte med Eskilsminne mållös sedan återkomsten till grönsvart. Det skulle han ändra på den här eftermiddagen.

Eskilsminne tog förvisso ledningen efter halvtimmen spelad, genom Isak Petersson, men därefter började Gais leverera. Boris Lumbana kvitterade i slutet av första innan Nikola Ladan gjorde 2-1 från straffpunkten i början på den andra halvleken.

Tio minuter därefter kontrade Gais, Celik tog med sig bollen in i straffområdet, gick förbi sin försvarare och skickade in 3-1 i den bortre burgaveln. Bara några minuter efter hemmalagets tredje fullträff fastställde Richard Yarsuvat slutresultatet till 4-1.

- Jag tycker vi gör en bra match, jämfört med tidigare matcher gör vi det bra i dag. Vi vinner välförtjänt, säger Yarsuvat till C More efter sändningen.

Gais slutade trea i gruppen, som vanns av Häcken.

Lottningen till Svenska cupens kvartsfinaler kan ni se live på Fotbollskanalen på måndag kväll.