TV: Hammarby vände derbyt mot Djurgården - vidare till kvartsfinal

Inför 21 367 åskådare på Tele2 Arena såg Hammarby till att säkra avancemanget från svenska cupens gruppspel i derbyt mot Djurgården. Bajen vann med 3-1.

Men det började bäst för Djurgården. Redan i den fjärde minuten satte blåränderna 1-0 genom Sebastian Andersson. Anfallaren blev ren vid den bortre stolpen och nickade in ett inlägg från Alexander Faltsetas.

Hammarby kvitterade dock i den 20:e minuten, genom brasseförvärvet Alex. Anfallaren förvaltade en retur från nära håll och nickade in 1-1. Kort därefter, i den 26:e minuten sköt också Johan Persson in 2-1 för Hammarby från omkring 20 meters avstånd. En halvvolley borrade in sig i Djurgårdens keeper Hampus Nilssons vänstra hörn.

2-1 stod sig till paus och i den andra halvleken försökte Djurgården få till en kvittering, men kom inte närmare än att inhopparen Michael Olunga nickade ett inlägg några decimeter över.

Och i den 77:e minuten skallade Philip Haglund in 3-1 för Bajen på en hörna, vilket blev spiken i kistan.

Hammarby tog hem segern med 3-1 och vann därför gruppen på målskillnad före Syrianska. Nu väntar kvartsfinal för de grönvita, ett möte som lottas under måndagsmorgonen.

Se höjdpunkterna från matchen i Sportsändningen ovan.

Lagens startelvor:

Djurgården: Nilsson, Karlsson, Une Larsson, Colley, Käck, Kadewere, Faltsetas, Karlström, Berntsen, Johnson, Andersson.

Hammarby: Kristinsson - Saevarsson, Saetra, Magyar, Batan - Persson, Haglund, Smárason, Israelsson, Torsteinbö - Azeredo.