TV: Kinoshita räddade HBK från fiasko

Svenska cupen (herr)

HBK låg under i halvtid och var nära fiasko mot Oddevold.
Då klev Kosuke Kinoshita fram och ordnade 1-1 i svenska cupen.

Halmstad inledde matchen med mycket boll, men skapade inte särskilt mycket framåt. Det var i stället Oddevold som skapade flest heta chanser i första halvlek. I den 29:e minuten tog sig Daniel Krezic fram längs högerkanten och sköt 1-0. Det satte press på bollklubben.

HBK lyfte i mitten och slutet av första halvlek, men kom aldrig riktigt nära ett kvitteringsmål. Kosuke Kinoshita nickade i bra läge rakt på en motståndare, medan Jonathan Svedberg sköt utifrån, men en bit över mål.

Kinoshita fick däremot fler chanser för en kvittering och höll sig i andra halvlek framme och petade in bollen i mål till 1-1 efter inspel från vänsterkanten. Det var hans tredje mål på två matcher, då han senast stänkte in två mål i veckans cupgenrep mot Tvååker.

HBK jagade i slutet av matchen ett ledningsmål och var nära, när nyförvärvet Dida Rashidi blev fri framför mål, men i stället sköt någon meter över. Mer än så blev det inte och Halmstad fick nöja sig med ett kryss mot Oddevold, som till vardags spelar i division 1.

AIK besegrade i samma grupp Syrianska med 2-1 på Tele2 Arena.