TV: Matthews avgjorde för Varberg mot Sollentuna

Svenska cupen (herr)

Varberg drog längsta stråt mot Sollentuna och tog med sig en seger hem till Halland från cuppremiären.
Tashreeq Matthews avgjorde matchen som slutade 1-0 till Varberg på Grimsta.
- Jag har behövt tänka på vad som är bäst för mig själv och jag tycker att jag har fattat ett sådant beslut, säger Matthews till Hallands Nyheter.

2:17

Avbryt
Försök igen

Under lördagen inledde Varberg sitt spel i svenska cupen när Hallandslaget reste till Stockholm och Grimsta för att möta ettanlaget Sollentuna i grupp 7.

Redan från start var det ett stort spelövertag för Varberg. Gästerna tog tag i taktpinnen, hade bollinnehavet och skapade flest chanser. Dessvärre, för deras del, hade de inte marginalerna på sin sida.

Efter en mållös första halvlek lossnade det till slut för Varberg i den andra halvleken. Ett inlägg från Anton Liljenbäck hittade fram till pannan på Tashreeq Matthews som säkert placerade in 1-0 på nick.

Sollentuna var nära att kvittera bara några minuter senare, men precis i skottögonblicket fick Gustav Lindgren en dålig träff och Varbergsmålvakten Fredrik Andersson kunde enkelt avvärja läget.

Med drygt en kvart kvar att spela hade Sollentuna ett till läge som höll på att resultera i en kvittering. Inbytte Ervin Gunan kom till nickläge i Varbergs straffområde men nicken gick precis över och landade sig på nättaket.

Efter Varbergs ledningsmål lyfte Sollentuna fram med hög press och jagade kvittering. Varberg i sin tur backade hem och försvarade mer - något de lyckades med. För Hallandslaget höll undan och tog med sig tre poäng hem till Varberg Energi Arena, då matchen slutade 1-0.

Matchhjälten Matthews har varit en ryktenas man under försäsongen. Enligt uppgift till Sportbladet ska sydafrikanen bland annat ha tackat nej till en flytt till MLS-klubben Toronto FC, trots att Toronto och Varberg varit överens om en övergång. Det kommenterar han på Grimsta efter matchen, där hans kommentarer av allt att döma bekräftar att han stannar i Hallandsklubben.

- Rykten kommer och går, och saker händer. Jag har behövt tänka på vad som är bäst för mig själv och jag tycker att jag har fattat ett sådant beslut, säger Matthews till Hallands Nyheter.

Härnäst väntar IFK Norrköping på hemmaplan för Sollentuna, medan Varberg reser till Växjö för att ta sig an Öster.

Sollentuna: Manchini - Sundgren, Forsberg, Royo, Sandell - Jan, Stojanovic Fredin, Sandén - Käck, Lindgren, Dejene.

Varberg: Andersson - Liljenbäck, Lindner, Stanisic, Zackrisson - Lushaku, Le Roux - Alfonsi, Kunst, Matthews - Johansson.