TV: Östersund till cupfinal - Ghoddos sänkte Häcken: "Stolt över killarna"

GÖTEBORG. Östersund är klart för final i svenska cupen.
Tvåmålsskytten Saman Ghoddos blev den stora hjälten när laget 3-1-besegrade Häcken i semifinalen.
- Jag är stolt över killarna och alla kring Östersunds FK, säger tränaren Graham Potter.

En finalbiljett på spel. Det märktes.

Mötet mellan Häcken och Östersund hade glöden, intensiteten och spänningen.

Inte mycket saknades.

Föreställningen, utspelad på ett upplyst Bravida Arena, inleddes med att Tom Pettersson nickade in 0-1 efter en hörna redan i matchminut sex.

Dröm för Östersund. Mardröm för Häcken som blev allt mer frustrerat ju längre halvleken led. Allra mest när Saman Ghoddos vristsköt in 0-2 efter en halvtimme. Johan Bertilsson var arkitekten bakom målet med en stark kantlöpning förbi Emil Wahlström och därefter ett fint inspel snett inåt bakåt.

Tack och godnatt Häcken?

Nej. Mohammed Abubakari hämtade en ny boll, hemmalaget satte igång spelet och bara två minuter senare kom reduceringen. Föga förvånande var det Alexander Farnerud som stod för framspelningen, ett inlägg från höger, och Alhassan Kamara som avslutade, med huvudet.

I den andra halvleken blev Häckens kvitteringsjakt ruskigt intensiv. Närmast nätet under de första 20 minuterna var Kamara och Paulinho, inbytt när Alexander Faltsetas skadade sig i första halvlek, när de tillsammans sånär stötte in ett inlägg.

Med 25 minuter kvar tog tränaren Mikael Stahre ut en mittback och kastade in en anfallare. Jakttempot skulle upp ännu en nivå.

Kvitteringschans ett därefter: Ett Paulinho-skott som styrdes utanför.

Kvitteringschans två: Ett Shkodran Maholli-avslut som nästan gav Paulinho öppet mål på returen.

Det var nästan spel mot ett mål i slutet.

- Det var en tuff period som killarna klarade av. Det är fantastiskt för dem och deras självförtroende. Jag är riktigt stolt över att de klarade det, säger Graham Potter.

Östersund lyckades dock hålla undan och till och med kontra in 1-3 i slutminuterna. Saman Ghoddos målskytt för andra gången.

Därmed är det de som spelar final i svenska cupen. Motståndare blir antingen IFK Norrköping eller Brommapojkarna.

- Det var vår dag i dag. Det kunde ha gått åt vilket håll som helst, säger Potter.

Häcken-tränaren Mikael Stahre.

- Självklart tråkigt att förlora, men vi gjorde det mot ett bra lag. 70 procent av fotbollsmatcherna vinns av laget som gör första målet. Vi släppte in ett efter sex minuter. Det satte en prägel på matchen.

I klippet ser ni sammandraget från matchen.

Fakta: Startelvor

Häcken: Abrahamsson – Andersson, Lindgren, Wahlström (Maholli, 66'), Arkivuo (Egbuchulam, 85') – Friberg, Faltsetas (Paulinho, 38'), Abubakari – Farnerud, Kamara, Mohammed

Östersund: Keita – Mensiro, Bergqvist (Somi, 46'), Pettersson, Widgren –Sema (Gero, 85'), Nouri, Bachirou, Bertilsson (Edwards, 50') – Ghoddos, Aeish

-
-

Fakta

Följ svenska cupen 2017

Nu börjar de allsvenska lagen sina förberedelser inför säsongsstarten i Allsvenskan den 1 april. Från januari till april visar C More över 100 försäsongsmatcher inklusive träningsmatcher och turneringar både hemma och utomlands samt alla matcher i Svenska Cupen.

SE LISTAN PÅ ALLA MATCHER HÄR!

Allsvensk abstinens?
Uppladdningen inför Allsvenskan 2017 med försäsongsmatcher och Svenska cupen ingår i C Mores Sport, Film och Serie-paket. Alla matcher från Uppladdningen inför Allsvenskan 2017 kommer även att kunna köpas som PPV för 99 kr per match.