TV: Seger direkt i cupen för AIK - Avdic hjälte

Svenska Cupen

SOLNA. Denni Avdic avgjorde för AIK mot Gais.
Ändå vill Rikard Norling värva en anfallare.
- Så är det, säger han på frågan om det behövs en djupledslöpande anfallare.

Tävlingssäsongen är nu igång för AIK och Gais. Under söndagen möttes lagen på Skytteholms IP, inför 3 495 åskådare, i Solna - i den första av tre gruppspelsmatcher i svenska cupen.

AIK var det lag som inledde starkast och skapade flera möjligheter under matchens första minuter, och redan i den fjärde minuten satte anfallaren Denni Avdic 1-0. Anfallaren nådde högst på en frispark från Amin Affane och nickade in bollen via den bortre stolpen, efter att Gais målvakt Damir Mehic missbedömt bollbanan.

I den elfte minuten var dock en lös hemåtpass nära att ställa till det för hemmalaget. Målvakten Oscar Linnér hann först och fintade bort Gais-anfallaren Dardan Rexhepi, men passade sedan rakt på en Gais-spelare vars touch ledde fram till en offsidestående Rexhepi, som i öppet mål tryckte in 1-1. Men Mohammed Al-Hakim dömde, korrekt, bort målet.

Innan pausvilan skapade sedan AIK flera farligheter. Bland annat hade Eero Markkanen och Denni Avdic varsitt nickläge från nära håll, som Damir Mehic räddade.

I den 59:e minuten utökade AIK till 2-0, trodde de flesta. Men efter en dialog med en av sina assisterande domare valde Mohammed Al-Hakim att döma bort Nils-Eric Johanssons nickmål på en hörna. Anledningen var att Daniel Sundgren störde målvakten Mehic i en offsideposition. Ilskan i AIK-lägret efter att Al-Hakim dömt bort målet var stor, och domaren fick förklara sitt beslut för flera spelare och AIK:s huvudtränare Rikard Norling ute vid sidlinjen innan spelet kunde återupptas.

Det blev inga fler mål i matchen och AIK vann därför med 1-0. Den andra matchen i grupp 1, mellan Kristianstad och Dalkurd, slutade med en 3-1-seger för Dalkurd. Borlänge-laget leder alltså gruppen på målskillnad före AIK, efter en omgång.

AIK:s nyförvärv, Stipe Vrdoljak, startade matchen och gjorde därmed debut i den svartgula tröjan. Han spelade 71 minuter som så kallad wingback på vänsterkanten innan han blev utbytt. Dessutom hoppade mittfältsförvärven Kristoffer Olsson och Simon Thern in i den 65:e minuten. I Gais gjorde nyförvärvet Dusan Djuric debut. Han startade matchen och byttes sedan ut i den 55:e minuten.

AIK:s segerskytt Denni Avdic var nöjd med segern.

- Det blev ganska svårt i slutändan, vi vet att det alltid är svårt att möta lag från lägre serier. I första halvlek hade vi en bra defensiv, men jag önskar att vi hade fått lite mer fart på bollen. I andra halvlek gick vi ner loss lite överlag, men vi höll undan och fick de tre poängen som vi ville ha, säger han efter matchen.

- Alltid kul att göra mål. Nu ska jag bara försöka jobba vidare på det här och se till att fortsätta göra mål, det är det som är mitt jobb som anfallare.

Rikard Norling var nöjd med målskytten Denni Avdic insats i matchen men menade ändå efter slutsignalen att laget behöver en ny anfallare som är bra i djupledsspelet.

- Så är det. Det var tydligt i dag. Stefan (Ishizaki) gick upp på topp det sista. Jag ville inte skicka in Daniel (Musito) i dag när det stod och vägde, säger Norling.

AIK: Oscar Linnér - Daniel Sundgren, Sauli Väisänen, Per Karlsson, Nils-Eric Johansson, Stipe Vrdoljak (Haukur Hauksson 71) - Stefan Ishizaki, Johan Blomberg, Amin Affane (Kristoffer Olsson 65) - Denni Avdic (Simon Thern 65), Eero Markkanen.

Gais: Damir Mehic - Sebastian Möller (James Sinclair 75), Alexander Leksell, Steven Old, Niclas Andersén - Dusan Djuric (Andreas Petersson 55), Erik Westermark - Johan Svahn, Luka Mijaljevic (Arvin Shojaee 46), Malkolm Moenza - Dardan Rexhepi.

-
-
Publicerad 2017-02-19 kl 15:51

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.