TV: Seger för Häcken - trots spel med tio man

Svenska Cupen

Rött kort på Jasmin Sudic.
Trots det lyckades Häcken gå ifrån och besegra Åtvidaberg med 3-1.
- Under vissa perioder av matchen såg det riktigt bra ut, säger tränaren Mikael Stahre.
Nu väntar en gruppfinal borta mot Örebro.

BK Häcken - Mjällby AIF
BK Häcken
Mjällby AIF
STREAMA PÅ SÖNDAG

Det började bra för Häcken i årets första hemmamatch. Redan i matchminut fem spelade Alexander Farnerud fram Alhassan Kamara till 1-0. Anfallarens sjätte mål under försäsongen.

Det kunde ha blivit ännu fler fullträffar för 24-åringen under den första halvleken. Han hade bland annat ett skott över och en nick i famnen på bortamålvakten.

Men istället för 2-0 hittade Åtvidaberg en väg in i matchen. I den 41:e minuten nickskarvade Emil Bellander in en frispark till 1-1. Det blev halvtidsresultatet.

- Onödigt insläppt mål, konstaterar Mikael Stahre.

Tio minuter in på den andra halvleken återtog Häcken ledningen. Jakob Lindström stod för ett inspel från höger som Jens Jakobsson styrde in i eget mål, 2-1.

Kort därefter, i matchminut 64, fick mittbacken Jasmin Sudic syna det röda kortet efter att ha sparkat omkull Linus Tornblad.

- En frispark där är inte fel. Däremot behöver det inte vara med den kraften, säger Stahre som inte protesterade mot utvisningen.

Åtvidaberg lyckades dock inte utnyttja spelarövertaget. Istället punkterade Häcken matchen när Nasiru Mohammed rullade in en målvaktsretur med 20 minuter kvar.

- Ser man till hela matchen ska vi vinna den och det gjorde vi också. Jag tycker att det under vissa perioder av matchen såg riktigt bra ut. Våra omställningar från försvar till anfall såg inte ens bra ut. Det såg ännu bättre ut, säger Stahre som också passade på att hylla Åtvidaberg.

- De har bra spelare och kommer säkert vara med i toppen av superettan tror jag.

I och med segern står Häcken på sex poäng efter två matcher. Närmast bakom jagar Örebro på fyra. De två lagen möts i en gruppfinal i Örebro nästa helg.

- Det blir bra! Vi kan inte ha bättre förutsättningar än vi har nu. Det blir en tuff match mot ett bra allsvenskt lag, men vi vet att en poäng räcker för att gå vidare, säger Stahre.

Häcken (4-3-3): Abrahamsson - Lindström, Wahlström, Sudic, Arkivuo - Friberg, Faltsetas, Abubakari - Farnerud, Kamara, Mohammed.

Åtvidaberg (4-4-2): Jansson - Birkfeldt, Catenacci, Ramhorn, Asp - Helg, Jakobsson, Westerblad, Marklund - Bellander, Tornblad.

Publicerad 2017-02-25 kl 16:05

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.