Zlatan Ibrahimovic, Jimmy Durmaz, Arber Zeneli, Kristoffer Peterson och Oscar Hiljemark levererade i helgen. Victor Nilsson Lindelöf gjorde första ligamatchen. Här är veckans Svenskkollen.

- HERRAR -

AZERBAIJAN
Samuel Armenteros, Qarabag - 13/4
Började på bänken och hoppade in efter 63 minuter när det blev 0-1-förlust mot AZAL. Armenteros senaste fullträff kom den 17 oktober. Qarabag leder ligan med sex poäng.

Ricardinho, Qabala FK – 5/0
Fast på bänken i 0-3-förlusten mot Kapaz. Qabala är femma i ligan.

BAHRAIN

Admir Catovic, Muharraq Club – 0/0
Inte med i truppen.

BELGIEN

Erdin Demir, Waasland-Beveren – 24/0
Spelade hela matchen som vänsterback när det blev 1-2 mot serieledaren Gent. Beveren är fyra från slutet och har bara tre poäng ner till laget som är sist.

CYPERN

Markus Holgersson, Anorthosis Famagusta – 20/3

Spelade hela matchen när det blev tunga 0-3 mot Ermis. Anorthosis är nu trea i ligan, fyra poäng efter AEK Larnaca.

Per Nilsson, FC Köpenhamn – 4/0
Uppehåll. FCK leder serien. Har haft skadeproblem men när han väl kom tillbaka har inte lyckats spela till sig en ordinarie plats. Fyra starter har det blivit, senaste den 22 november, i lagets 17 matcher.

Mikael Antonsson, FC Köpenhamn – 9/0
Uppehåll. FCK leder serien. Har inte varit helt given i FC Köpenhamn. Sju starter och två inhopp i lagets 17 ligamatcher.

Erik Johansson, FC Köpenhamn – 0/0
Uppehåll. Har precis skrivit på för FCK efter ett halvår i Gent. Sju starter och två inhopp i ligan blev det i Belgien.

Robin Olsen, FC Köpenhamn– 0/0
Lånats ut till FC Köpenhamn fram till sommaren.

Sebastian Larsson, Sunderland – 12/0

Skadad. Gjorde senaste matchen för två månader sedan. Fem matcher från start och sex inhopp har det blivit. Sunderland är näst sist i ligan.

Ola Toivonen, Sunderland - 11/0
Utanför truppen när det blev 1-1 mot Bournemouth. Senaste starten i ligan var den 19 december.

Jonas Olsson, West Bromwich – 15/1
Fast på bänken när det blev 2-2 mot League One-laget Peterborough i FA-cupen. I ligan ligger WBA på 14:e plats.

Martin Olsson, Norwich - 13/0
Började på bänken och hoppade in efter 70 minuter. Då stod det 3-3 mot Liverpool i en match som slutade 4-5. Senast Olsson startade var den 26 december. Norwich är fyra från slutet med bara två poäng ner under strecket.

Kristoffer Nordfeldt, Swansea - 0/0
Fast på bänken.

Joel Ekstrand, Watford FC – 0/0
Åkte på ett bakslag och skadade sig igen i en reservlagsmatch. Oklart hur länge han blir borta. Har precis gjort comeback efter den tunga knäskadan som höll honom borta i flera månader.

Alexander Kacaniklic, Fulham FC – 18/3
Startade på mittfältet i 0-1-förlusten mot Hull. Blev utbytt efter 73 minuter då det stod 0-0. Fulham som nu är sexa från slutet med fyra poäng ner under strecket.

Marcus Olsson, Derby – 0/0
Har precis lämnat Blackburn för Derby. Satt på bänken i 1-3-förlusten mot Manchester United i FA-cupen.

Daniel Örlund, HJK – 20/0

HJK slutade trea i ligan och Örlund har meddelat att han lämnar HJK.

FRANKRIKE
Niklas Hult, SC Nice – 9/1
Har fått en hel del speltid den senaste tiden men i 0-2-förlusten mot Caen var Hult bänkad. Nice är nu fyra i ligan, tre poäng upp till tvåan Monaco.

Isaac Kiese Thelin, Bordeaux – 5/0
Utanför truppen. Är skadad. Har inte fått spela i ligan sedan den 4 oktober.

Zlatan Ibrahimovic, PSG – 18/19
Spelade hela matchen och gjorde båda målen i 2-0-segern mot Saint-Etienne. Svensken har gjort 19 ligamål på 18 matcher. Paris leder med 24 poäng före Monaco.

GREKLAND
Jimmy Durmaz, Olympiakos – 19/6
Spelade hela matchen och fastställde slutresultatet till 3-0 mot PAS Giannina. Laget leder den grekiska ligan med 16 poäng.

Marcus Berg, Panathinaikos – 16/4
Skadad och spelade inte.

Jakob Johansson, AEK Athen – 20/3

Spelade hela matchen i 3-0-segern mot Veria. Viktig seger och Aten är tvåa i ligan, 16 poäng efter Olympiakos. Johansson har startat i 19 av 20 ligamatcher.
Sonny Karlsson, Kalloni – 3/0
Startade och spelade i 45 minuter när det blev 0-1 mot Panaitolikos. Kalloni är sist i ligan. Det var Karlssons andra match från start.

HOLLAND
Sam Larsson, Heerenveen – 20/4
Spelade hela matchen när det blev 1-0 mot Cambuur som är näst sist. Inga poäng för Larsson den här gången och efter 20 omgångar har det blivit fyra mål. Får mycket beröm för att han skapar många chanser. Heerenveen är elva i ligan.

Simon Thern, Heerenveen – 14/3
Fotskadad och ska opereras vilket gör att han missar resten av säsongen. Har, precis som Sam Larsson, gjort tre mål den här säsongen.

Arber Zeneli, Heerenveen - 4/2

Matchhjälte när han gjorde matchens enda mål mot Cambuur. Har fått en bra start i Holland och gjort två mål på fyra matcher.Startade och spelade i 78 minuter.

Simon Tibbling, FC Groningen 20/0
Spelade hela matchen på mittfältet när det blev 3-1 mot ligatian PEC Zwolle. Tibbling fick mycket beröm för sitt passningsspel. Har startat i samtliga 20 ligamatcher. Groningen är nia.

Rasmus Lindgren, FC Groningen - 7/0*
Är tillbaka efter skada och har tagit tillbaka platsen som mittback. Spelade hela matchen i 3-1-segern mot Zwolle.

Dino Islamovic, FC Groningen – 0/0

Simon Gustafson, Feyenoord - 12/3
Startade men blev utbytt efter 75 minuter när det blev överraskande 0-2 mot ligatolvan Den Haag. Efter fem raka förluster har Feyenoord tappat i ligan. Laget är trea med 13 poäng upp till tvåan Ajax.

Pär Hansson, Feyenoord – 0/0
På bänken mot Den Haag.

Mikael Dyrestam, NEC Nijmegen – 0/0
Fast på bänken i 0-3-förlusten mot AZ.

Sam Lundholm, NEC Nijmegen - 7/0
Fast på bänken i 0-3-förlusten mot AZ. NEC är femma i ligan.

Muamer Tankovic, AZ – 10/2
Hoppade in efter 76 minuter mot NEC. Då stod det 3-0 vilket blev slutresultatet. Senaste starten för Tankovic var den 17:e oktober.

Mattias Johansson, AZ – 17/1
Spelade hela matchen som högerback när NEC besegrades med 3-0. AZ är åtta i ligan.

Kristoffer Peterson, Roda – 3/0
Har tagit en startplats i Roda och i helgen blev det en viktig poäng i 2-2-matchen mot ligatvåan Ajax. Peterson gjorde en fin assist till 1-2-reduceringen. Blev utbytt efter 71 minuter. Roda är på 13:e plats.

Valmir Berisha, Cambuur - 4/0
Fast på bänken. En start och tre inhopp har det blivit för Berisha i Cambuur som är näst sist.

ISRAEL
Joakim Askling, Beitar Jerusalem - 4/0
Bänkad hela matchen när laget spelade 2-2 mot tvåan Maccabi Tel Aviv. Beitar Jerusalem är trea i ligan.

Rade Prica, Maccabi Petah Tikva - 2/0
Hoppade in efter 65 minuter när det blev 0-1 mot ligafyran Hapoel Ra'anana. Det var Pricas andra inhopp för sitt lag som har fyra raka förluster och ligger sexa i ligan.

ITALIEN
Robin Quaison, Palermo – 16/1
Startade igen när det blev 1-1 mot Carpi som är trea från slutet. Låg bakom Palermos mål då han hittade Hiljemark som assisterade Gilardino. Palermo är på 14:e plats.

Oscar Hiljemark, Palermo - 21/4
Ny assist av Hiljemark som fortsätter att leverera. 1-1 mot Carpi. Spelade hela matchen på mittfältet.

Alexander Farnerud, Torino – 0/0
På bänken för första gången efter knäskadan, men blev inget inhopp i 0-0-mötet med Hellas Verona.

Pontus Jansson, Torino – 3/0
Spelade hela match när det blev 0-0 mot jumbolaget Hellas Verona. Det var Janssons andra start i ligan den här säsongen. Torino är på 11:e plats i ligan.

Filip Helander, Hellas Verona - 12/1
Spelade hela matchen när Verona tog en ny poäng, denna gången blev det 0-0 mot Torino. Hellas Verona har tre raka kryss och är sist i ligan. Helander har startat i tio matcher.

Emil Krafth, Bologna - 1/0
Utanför truppen. En match har det blivit hittills.

Bahrudin Atajic, Zalgiris Vilnius - 0/0
Har precis skrivit på och gjort två framträdanden i träningsmatcher.

MALAYSIA
Labinot Harbuzi, Malacca United – 0/0
Har precis skrivit på. Ligan börjar den 12 februari.

MALTA
Alexander Nilsson, Tarxien Rainbows – 1/0
Första matchen i Tarxien. Hoppade in efter 73 minuter när det blev 0-0 mot sjuan Mosta. Tarxien är sexa i ligan.

Victor Nilsson Lindelöf, Benfica - 1/0
Första ligamatchen för säsongen Moreiense med 4-1. Hoppade in efter 60 minuter.Benfica är tvåa i ligan.

RYSSLAND
Andreas Granqvist, Krasnodar – 18/1
Uppehåll. Krasnodar är femma i ligan. Är given som mittback och spelar hela tiden. Har startat i samtliga 18 ligamatcher.

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva – 16/2
Uppehåll. CSKA leder ligan med tre poäng. Är given på Moskvas mittfält. 15 starter och ett inhopp har det blivit efter 18 omgångar.

Carlos Strandberg, CSKA Moskva - 0/0
Uppehåll. Gjorde två matcher i Ural. Är tillbaka i Moskva.

SCHWEIZ
Kim Källström, Grasshoppers - 17/1
Uppehåll. Källström är nyckelspelare i laget och har startat i 17 av lagets 18 matcher. Är tvåa i ligan, tio poäng efter Basel.

Behrang Safari, FC Basel – 9/0
Uppehåll. Basel leder ligan, tio poäng före Grasshoppers.

Alexander Fransson, FC Basel - 0/0
Har precis skrivit på.

Alexander Gerndt, Young Boys – 12/5
Uppehåll. Laget trea i ligan.

SKOTTLAND
Mikael Lustig, Celtic – 15/1
Spelade hela matchen när det blev 1-3 i Ligacupen mot Ross County. Celtic leder den skotska ligan.

Osman Sow, Hearts – 23/9
Startade och spelade i 71 minuter när det blev 0-0 mot Hamilton. Hearts är trea i ligan.

SPANIEN
John Guidetti, Celta Vigo - 19/3
Satte ett riktigt snyggt mål när Vigo besegrade Atletico Madrid i cupen. I ligan började Guidetti på bänken och hoppade in efter 66 minuter när det blev överraskande 1-2 mot Las Palmas. Laget är sjua i den spanska ligan.

TURKIET
Andreas Isaksson, Kasimpasa – 10/0
Fast på bänken när det blev 1-1 mot Istanbul BB. Senaste matchen för Isaksson var den 30 oktober. Har stått i tio av lagets 19 ligamatcher. Kasimpasa ligger sexa i den turkiska ligan.

Samuel Holmen, Konyaspor – 15/3
Spelade hela matchen när det blev 1-0 mot Antalyaspor i cupen. Konyaspor är femma i ligan.

Johannes Hopf, Genclerbirligi - 15/0
Höll nollan när Genclerbirligi besegrade Antalyaspor med 1-0. Laget är på 15:e plats i ligan.

Panos Dimitriadis, Genclerbirligi - 10/1
Fast på bänken mot Antalyaspor.

Abbe Khalili, Mersin - 13/0
Skadad och har missat de senaste omgångarna. Laget är sist.

Mervan Celik, Akhisar Belediyespor – 5/0
Spelade hela matchen när laget besegrade Trabzonspor med 1-0 i cupen. Akhisar ligger sjua i ligan.

Erkan Zengin,Trabzonspor – 17/2

Startade och spelade första halvlek när det blev förlust mot Akhisar i cupen.

Ferhad Ayaz, Gaziantepspor – 2/0

Daniel Larsson, Gaziantepspor - 17/3
Spelade hela matchen när det blev 1-3 i cupen mot Galatasaray. Gaziantepspor är åtta i ligan.

TYSKLAND
Branimir Hrgota, Borussia Mönchengladbach – 5/0
Hoppade in efter 70 minuter när det blev 0-1 mot Mainz. Efter 19 omgångar har det blivit fem inhopp på sammanlagt 50 minuter.

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach – 18/3
Spelade hela matchen i 0-1-förlusten mot Mainz. Har spelat samtliga minuter i lagets 19 ligamatcher. Tre mål har det blivit i laget som är sexa i ligan.

Albin Ekdal, Hamburg - 8/0
Spelade i början av säsongen innan han skadade sig. Senaste matchen var den 23 oktober. Hamburg är elva i ligan. Ekdal är tillbaka i träning.

Nabil Bahoui, Hamburg - 0/0

Alexander Milosevic, Hannover – 0/0*

Pierre Bengtsson, Mainz – 15/0
Utanför truppen för andra matchen i rad. Har startat i 14 matcher och gjort ett inhopp. Mainz har spelat 19 matcher och är åtta i Bundesliga.

Jiloan Hamad, Hoffenheim – 2/1
Startade och spelade i 68 minuter när det blev 0-2 mot Bayern München. Hoffenheim är näst sist.

Emil Forsberg, RB Leipzig – 17/5
Uppehåll. 16 starter och ett inhopp i lagets 19 ligamatcher. Fem mål. RB Leipzig leder ligan.

Joseph Baffo, Eintracht Braunschweig - 17/0
Uppehåll. Laget är femma i ligan.

USA
Axel Sjöberg, Colorado – 14/0
Slutade sist i sin division.

Mohammed Saeid, Columbus – 27/0
Förlorade finalen mot Portland. Saeid kom in i slutet med lyckas inte fixa en kvittering

Erik Friberg, Seattle – 16/1

Seattle åkte ut i kvartsfinal mot Dallas.

ÖSTERRIKE
Philip Hellquist, Wolfsberger – 10/0
Wolfsberger slutade sist.

- DAMER-

ENGLAND
Hedvig Lindahl, Chelsea – 14/0
Vann ligan men åkte ur Champions League i åttondelsfinal.
Emma Lundh, Liverpool - 0/0
Kosovare Asslani, Manchester City – 0/0
Har nyss skrivit på.
Maja Krantz, Notts County – 0/0

FRANKRIKE

Caroline Seger, PSG – 12/1
Inte med i truppen när laget vann i cupen. PSG är tvåa, tre poäng efter ettan Lyon.

Lisa Dahlkvist, PSG - 11/1
Inte med i truppen när laget vann i cupen.

Lotta Schelin, Lyon – 13/14
Inte med i truppen när laget vann i cupen. Laget leder ligan med tre poäng. Schelin är tvåa i skytteligan.

Sofia Jakobsson, Montpellier – 11/5
Spelade hela matchen när det blev 5-1 i cupen mot Toulouse. Montpellier är trea i ligan.

Linda Sembrant, Montpellier – 12/2
Inte med i cupen.

Maria Karlsson, Saint-Étienne - 14/0
Förlorade med 0-1 i cupen mot Vendenheim.

ITALIEN
Stephanie Öhrström, AGSM Verona - 7/0
Vaktade målet när det blev 1-3 mot Fiorentina. Verona är fyra i ligan.

Lisa Ek, Fiorentina - 11/0
Spelade hela matchen när Fiorentina tog en fin 3-1-seger mot Verona. Fiorentina trea i ligan.