Nio svenskar nätade - Kiese Thelins första match på sex månader

Svenskkollen (Herr)

Nio svenskar nätade ute i Europa.
Och flera spelade för första gången på länge – bland annat gjorde Isaac Kiese Thelin första matchen på sex månader.

Mikael Ishak, Martin Olsson, Zlatan Ibrahimovic, Arber Zeneli, Muamer Tankovic, Rasmus Lindgren, Rade Prica, Mattias Moström och Sofia Jakobsson nätade i helgen.

Isaac Kiese Thelin spelade för första gången på sex månader när han hoppade in i slutet. Han var inte ensam om att vara tillbaka i spel efter en tung tid, det var även Joel Allansson, Andreas Linde, Pontus Jansson och Mikael Dyrestam.

- HERRAR -

AZERBAJDZJAN
Samuel Armenteros, Qarabag - 19/6
Hoppade in i den 67:e minuten när hans Qarabag vann med 2-1. Laget leder ligan med tio poäng. Armenteros har gjort sex mål på 19 matcher. Senaste starten var för över en månad sedan.

Ricardinho, Qabala FK – 10/0
Spelade hela matchen när det blev 0-0 mot Inter Baki. Laget ligger femma. Fem starter och fem inhopp har det blivit efter 27 omgångar.

BELGIEN

Erdin Demir, Waasland-Beveren – 31/0
Förlorade första matchen i playoff. Standard Liege vann med 1-0. Demir spelade hela matchen.

CYPERN

Markus Holgersson, Anorthosis Famagusta – 24/3
Spelade hela matchen när det blev 0-1 mot Nea Salmanis.

DANMARK

Karl-Johan Johnsson, Randers FC – 23/0
Höll nollan när ligasexan Odense besegrades med 1-0. Randers är sjua.

Joel Allansson, Randers FC – 5/0
Spelade hela matchen när det blev 1-0 mot Odense. Det var Allanssons första start sedan den 23 november. Har gjort två matcher från start och tre inhopp. Har haft problem med skador.

Mikael Ishak, Randers FC – 19/5
Målskytt. Gjorde matchens enda mål mot Odense. Det var hans första fullträff sedan den 6 november och sammanlagt har det blivit fem mål på 19 matcher. Randers är sjua.

Viktor Lundberg, Randers FC – 20/7
Startade och spelade i 72 minuter. Har gjort sju ligamål på 20 matcher och senaste fullträffen kom den 30 augusti.

Johan Dahlin, FC Midtjylland – 4/0
Skadad.

Petter Andersson, FC Midtjylland – 4/0
Skadad.

Kristoffer Olsson, FC Midtjylland – 17/1
Spelade hela matchen när det blev 2-0 mot femman Bröndby. Midtjylland är fyra.

Ludwig Augustinsson, FC Köpenhamn – 23/1
Spelade hela matchen när det blev 1-0 mot trean Sönderjyske. Har spelat samtliga minuter i ligan som FCK leder med nio poäng.

Per Nilsson, FC Köpenhamn – 4/0
Utanför truppen. Är skadad.

Mikael Antonsson, FC Köpenhamn – 13/0
Hoppade in i den 92:a minuten när FCK vann med 1-0 mot Sönderjyske. Tio starter och tre inhopp i lagets 23 ligamatcher.

Erik Johansson, FC Köpenhamn – 6/0
Spelade 90 minuter mot Sönderjyske. 1-0 blev det. Laget leder ligan med nio poäng.

Robin Olsen, FC Köpenhamn– 6/0
Höll nollan när trean Sönderjyske besegrades med 1-0.

Rasmus Jönsson, Ålborg BK – 23/4
Startade och spelade i 74 minuter när Ålborg besegrade liganian Nordsjälland med 1-0. 15 starter och åtta inhopp har Jönsson gjort. Fyra mål. Ålborg är tvåa.

Johan Elmander, Bröndby IF – 21/5
Spelade hela matchen när det blev 0-2 mot Midtjylland. Det var Elmanders tredje raka start för säsongen. Bröndby ligger femma.

Johan Larsson, Bröndby IF – 23/2
Spelade hela matchen mot Midtjylland. Bröndby är femma med tre poäng upp till tvåan Ålborg.

Magnus Eriksson, Bröndby IF – 20/1
Fast på bänken mot Midtjylland. 17 starter och tre inhopp har det blivit i Bröndby.

David Moberg Karlsson, FC Nordsjälland – 13/1
Skadad. Nio starter och fyra inhopp har det blivit. Ett mål.

Simon Kroon, Sönderjyske - 5/0
Spelade hela 0-1-förlusten mot FCK. Är trea i ligan.

Robin Söder, Esbjerg fB – 11/4
Skadad.

Niklas Backman, Århus – 5/1
Spelade 90 minuter när det blev 1-1 mot jumbon Hobro. Århus är tia.

ENGLAND
Sebastian Larsson, Sunderland – 12/0

Fast på bänken i 0-0-mötet med WBA. Larsson har gjort en match sedan den 28 november. Sunderland är på nedflyttningsplats.

Ola Toivonen, Sunderland - 12/0
Fast på bänken mot WBA. Senaste starten i ligan var den 19 december och efter det har det blivit två inhopp på sammanlagt 15 minuter.

Jonas Olsson, West Bromwich – 23/1
Bänkad och fick inte hoppa in i 0-0-matchen mot Sunderland. WBA ligger elva.

Martin Olsson, Norwich - 18/1
Målskytt och matchhjälte. Gjorde det avgörande 3-2-målet i den 93:e minuten mot bottenkollegan Newcastle. Olsson spelade hela matchen och laget är nu fyra poäng över ndeflyttningsstrecket.

Kristoffer Nordfeldt, Swansea - 0/0
Har ännu inte, efter 32 omgångar, fått spela i ligan. Swansea ligger på 15:e plats.

Joel Ekstrand, Watford FC – 0/0
Har inte spelat i A-laget sedan den 17 mars förra året på grund av en knäskada. Spelar i U21-laget.

Alexander Kacaniklic, Fulham FC – 23/3
Utanför truppen i de fyra senaste omgångarna. Fulham är fyra poäng över nedflyttningsstrecket. Kacaniklic har efter 39 omgångar gjort tio starter och tretton inhopp.

Marcus Olsson, Derby – 10/1
Spelade hela matchen när det blev 1-2 borta mot sjuan Cardiff. Olsson assisterade fram till Derbys mål. Laget ligger sexa.

FINLAND
Bobbie Friberg Da Cruz, IFK Mariehamn – 0/0
Inte med i truppen i premiären.

Josef Ibrahim, IFK Mariehamn – 1/0
Startade och spelade i 63 minuter när det blev 0-2 mot HJK.

Philip Sparrdal-Mantilla, IFK Mariehamn – 1/0

Spelade hela matchen när det blev 0-2 i premiären.

Felix Gustavsson, PS Kemi – 0/0

FRANKRIKE
Niklas Hult, SC Nice – 13/1
Spelade hela matchen som vänsterback när det blev 1-4 mot PSG. Det var första starten på två månader. Nio starter och fyra inhopp har det blivit i League 1. Nice är femma i ligan.

Isaac Kiese Thelin, Bordeaux – 6/0
Första matchen på sex månader. Hoppade in efter 70 minuter när det stod 2-0 mot Monaco. Matchen slutade 2-1.

Zlatan Ibrahimovic, PSG – 26/30
Tre mål mot Nice. Är nu uppe i 30 ligamål på 26 matcher. PSG har redan vunnit ligan.

GREKLAND
Jimmy Durmaz, Olympiakos – 22/6
Fast på bänken när det blev 4-0 mot bottenlaget Panthrakikos. Olympiakos har vunnit ligan. Durmaz har startat i 20 av 28 ligamatcher och gjort sex mål.

Marcus Berg, Panathinaikos – 22/10

Utanför truppen när det blev 3-2 mot Veria. Berg har gjort tio ligamål. 19 starter och tre inhopp. Laget är trea.

Jakob Johansson, AEK Athen – 26/3
Började på bänken och hoppade in med fem minuter kvar i 0-0-matchen mot jumbon Kalloni. Aten är tvåa i ligan, tre poäng före trean Panathinaikos. Johansson har startat i 24 av 28 ligamatcher.

Sonny Karlsson, Kalloni – 8/0
Hoppade in med tio minuter kvar i 0-0-matchen mot Jakob Johanssons AEK. Kalloni är sist.

Alexander Fioretos, Kalloni – 0/0
Utanför truppen.

HOLLAND
Sam Larsson, Heerenveen – 29/4
Startade och spelade i 80 minuter när det blev 2-1 mot Roda. Heerenveen är på 13:e plats i ligan. Sam Larsson har startat i samtliga 29 matcher. Fyra mål har det blivit, senaste fullträffen kom den 23 januari.

Simon Thern, Heerenveen – 14/3
Fotskadad och har opererats vilket gör att han missar resten av säsongen.

Arber Zeneli, Heerenveen - 12/3
Målskytt. Gjorde matchens första mål i 2-1-segern mot Roda. Det var första fullträffen på två månader. Har gjort tolv starter.

Simon Tibbling, FC Groningen 26/0
Spelade hela matchen när Den Haag besegrades med 1-0. Det var Groningens första seger på de sju senaste omgångarna. Groningen är tolva.

Rasmus Lindgren, FC Groningen - 16/1
Målskytt. Gjorde matchens enda mål efter en fin frispark och såg till att Groningen bröt den negativa trenden. Lindgren spelade hela matchen.

Dino Islamovic, FC Groningen – 0/0

Simon Gustafson, Feyenoord - 13/3
Fast på bänken i 3-0-segern mot Excelsior. Feyenoord är trea.

Pär Hansson, Feyenoord – 0/0
Har ännu inte fått någon speltid. På bänken i helgen.

Mikael Dyrestam, NEC Nijmegen – 1/0
Gjorde ligadebut när han hoppade in i den 90:e minuten i 2-1-segern mot Vitesse. NEC är åtta i ligan.

Sam Lundholm, NEC Nijmegen - 9/0
Fast på bänken. Lundholm har gjort nio inhopp.

Muamer Tankovic, AZ – 13/3
Målskytt. Kom in i den 75:e minuten och fastställde slutresultatet till 2-4 mot Feyenoord. Senaste starten för Tankovic var den 17:e oktober. AZ är fyra.

Mattias Johansson, AZ – 22/1
Fast på bänken. Har varit skadad och missat de fem senaste matcherna. AZ är fyra i ligan.

Kristoffer Peterson, Roda – 11/1
Hoppade in efter 54 minuter och assisterade till Rodas kvittering. Det blev dock 1-2 mot Heerenveen. Roda är på 14:e plats med sex poäng ner under strecket. Sex starter och fem inhopp har det blivit för Peterson i Roda.

Valmir Berisha, Cambuur - 5/0
Utanför truppen. En start och fyra inhopp har det blivit för Berisha i Cambuur som är sist.

ISRAEL
Joakim Askling, Beitar Jerusalem - 4/0

Fast på bänken i 0-2-förlusten mot Bnei Sakhnini.

Rade Prica, Maccabi Petah Tikva - 7/2
Målskytt och hjälte när han avgjorde matchen mot Bnei Yehuda med sitt 2-1-mål. Prica spelade hela matchen.

ITALIEN
Robin Quaison, Palermo – 25/1
Började på bänken och hoppade in efter 65 minuter när det blev 1-3 mot nian Chievo. Palermo ligger pyrt till och är nu på nedflyttningsplats men har lika många poäng som Carpi som är över strecket. Tolv starter och 13 inhopp har det blivit för svensken.

Oscar Hiljemark, Palermo - 31/4
Det stod 1-1 i den 39:e minuten när Palermos tränare valde att byta ut en förvånad Hiljemark. Matchen slutade 1-3. Hiljemark har gjort 29 starter och två inhopp.

Alexander Farnerud, Torino – 2/0
Började på bänken och hoppade in med tio minuter kvar i 2-1-segern mot femman Inter. Det var Farneruds andra inhopp för säsongen, det första var för två månader sedan. Torino är elva.

Pontus Jansson, Torino – 4/0
Spelade hela matchen när lagkapten Glik var avstängd. Då besegrades Inter med 2-1. Det var Janssons första match på två månader. Tre starter och ett inhopp har det blivit i år.

Filip Helander, Hellas Verona - 20/2
Var sjuk och inte med när Hellas besegrade Bologna med 1-0. Sex poäng upp över strecket nu.

Emil Krafth, Bologna - 1/0
Fast på bänken i förlusten mot Hellas. En match har det blivit hittills. Har haft problem med skador.

JAPAN

Robin Simovic, Nagoya Grampus – 5/3
Spelade hela matchen när Grampus förlorade med 2-3 mot Tokyo. Simovic har gjort tre mål på fem matcher. Laget är åtta i ligan.

Ludwig Öhman, Nagoya Grampus – 4/0
Fast på bänken mot Tokyo. Har startat i övriga matcher.

KINA
Gustav Svensson, Guangzhou R&F FC - 3/0
Spelade hela matchen när det blev 0-2 mot Evergrade. Laget har tre poäng efter tre omgångar.

Osman Sow, Henan Jianye – 3/1
Började på bänken och hoppade in efter 56 minuter när det blev 1-1.

LITAUEN
Bahrudin Atajic, Zalgiris Vilnius - 5/4
Spelade hela matchen när det blev 2-2 mot Lietava. Inget mål dock. Har gjort fyra fullträffar på fem matcher.

MALTA
Alexander Nilsson, Tarxien Rainbows – 8/3
Hoppade in efter 64 minuter när det blev 0-2 mot serieledaren Valetta. Tarxien är sexa.

NORGE
Mikael Dorsin, Rosenborg BK – 0/0

Rasmus Lindkvist, Vålerenga IF – 3/0
Startade som vänsterytter och spelade i 86 minuter när det blev 0-2 mot Rosenborg. Laget har noll poäng efter tre omgångar.

Robert Lundström, Vålerenga IF - 2/0

Jesper Arvidsson, Vålerenga IF – 2/0
Spelade hela matchen när det blev 0-2 mot Rosenborg.

Carl Björk, Ålesunds FK – 0/0

David Myrestam, FK Haugesund – 3/0
Hoppade in direkt i andra halvlek när det blev 0-2 mot Strömsgodset.

Jonas Lindberg, Sarpsborg – 2/0

Mattias Moström, Molde FK – 3/1
Målskytt. Satte 1-0 i matchen mot Lilleström som slutade 4-2. Moström spelade i 90 minuter.

Andreas Linde, Molde FK – 0/0
Vaktade målet mot Lilleström. Det var hans tredje match sedan han kom till klubben.

Isak Ssewankambo, Molde - 3/0
Startade och spelade i hela matchen mot Strömsgodset.

Martin Falkeborn, Lilleström – 0/0
Fast på bänken i förlusten mot Molde.

Jens Jacobsson, Tromsö – 0/0
Fast på bänken.

Agon Mehmeti, Staebek – 2/0
Spelade hela matchen när det blev 1-3 mot Bodö. Agon assisterade till sitt lags mål.

Jakob Orlov, Brann – 1/1
Inte med i truppen.

PORTUGAL
Victor Nilsson Lindelöf, Benfica - 9/1

Spelade hela matchen när det blev 5-1 mot Braga. Benfica leder ligan, två poäng före Sporting.

RYSSLAND
Andreas Granqvist, Krasnodar – 21/1
Spelade hela matchen när det blev 4-1 mot Dinamo Moskva. Krasnodar är sexa. Granqvist har startat i 21 av 22 ligamatcher.

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva – 20/2
Spelade hela matchen när det blev 0-2 mot fyran Zenit. CSKA är tvåa.

Emil Bergström, Rubin Kazan – 4/0
Spelade hela matchen när det blev 0-1 mot trean Lokomotiv Moskva. Rubin Kazan är tia i ligan.

Sebastian Holmén, Dynamo Moskva – 3/0
Spelade hela 1-4-förlusten mot Granqvists Krasnodar. Dynamo Moskva är elva.

SCHWEIZ
Kim Källström, Grasshoppers - 25/1
Spelade hela matchen när det blev 1-2 mot sexan Thun. Är trea i ligan, 21 poäng efter Basel. Källström har startat i 25 av 26 omgångar.

Behrang Safari, FC Basel – 15/0
Startade och spelade i 83 minuter när det blev 2-0 mot tvåan Young Boys. Leder ligan, 21 poäng före Young Boys.

Alexander Fransson, FC Basel - 5/1
Fast på bänken mot Young Boys.

Alexander Gerndt, Young Boys – 20/7
Startade och spelade i 82 minuter när det blev 0-2 mot Basel. Inget mål den här gången. Young Boys är tvåa.

SKOTTLAND
Mikael Lustig, Celtic – 23/2
Spelade hela matchen när det blev 3-1 mot trean Hearts. Laget leder den skotska ligan, fyra poäng före Aberdeen.

SPANIEN
John Guidetti, Celta Vigo - 28/7
Började på bänken och hoppade in efter 73 minuter när det blev 1-1 mot elvan Deportivo. Vigo är femma. Åtta starter och 20 inhopp har det blivit för Guidetti i ligan.

TURKIET
Andreas Isaksson, Kasimpasa – 13/0
Var bänkad när det blev 1-2 mot Besiktas. Kasimpasa ligger sjua i den turkiska ligan.

Samuel Holmén, Konyaspor – 23/4
Spelade hela matchen när det blev 1-0 mot Genclerbirligi. Laget är trea. Holmén har startat i 22 matcher och gjort ett inhopp.

Johannes Hopf, Genclerbirligi - 24/0
Vaktade målet i 0-1-förlusten mot trean Konyaspor. Genclerbirligi är tolva. Hopf har stått i 24 matcher.

Panos Dimitriadis, Genclerbirligi - 10/1
Utanför truppen. Senaste starten var den 20 december och senaste inhoppet den 28 december.

Abbe Khalili, Mersin - 19/1
Spelade hela matchen när det blev 0-3 mot fyran Istanbul BB. Mersin är sist.

Mervan Celik, Akhisar Belediyespor – 5/0
Inte med i truppen. Akhisar är sexa i ligan. Celik har gjort två starter, den senaste den 18 oktober, och senaste inhoppet var den 23 januari.

Erkan Zengin,Trabzonspor – 22/3

Ferhad Ayaz, Gaziantepspor – 2/0

Daniel Larsson, Gaziantepspor - 24/4
Spelade i hela 0-1-matchen mot Trabzonspor. Gaziantepspor är på 13:e plats i ligan och Larsson har gjort 24 starter och fyra mål.

TYSKLAND
Branimir Hrgota, Borussia Mönchengladbach – 9/0
Inte med i truppen. Efter 28 omgångar har det blivit nio inhopp på sammanlagt 72 minuter.

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach – 24/3
Tillbaka från skada och spelade hela matchen när det blev 5-0 mot trean Hertha. Wendts lag är fyra.

Albin Ekdal, Hamburg - 12/0
Spelade hela matchen när det blev 3-0 mot jumbon Hannover. Hamburg är tia i ligan.

Nabil Bahoui, Hamburg - 2/0

Alexander Milosevic, Hannover – 7/0
Spelade hela matchen när det blev 0-3 mot Hamburg. Hannover är sist i ligan med elva poäng över strecket.

Pierre Bengtsson, Mainz – 15/0

Fast på bänken mot Augsburg. Mainz är sexa i Bundesliga.

Jiloan Hamad, Hoffenheim – 7/1
Utanför truppen. Hamad har fyra starter och tre inhopp.

Emil Forsberg, RB Leipzig – 26/6
Spelade hela matchen och gjorde en assist när det blev 3-1 mot femman Bochum. Leipzig är tvåa i ligan, samma poäng som ettan.

Joseph Baffo, Eintracht Braunschweig - 26/0
Spelade hela matchen när det blev 2-1 mot Paderborn. Baffos lag är sjua.

USA
Axel Sjöberg, Colorado – 4/0
Spelade hela matchen när det blev 1-0 mot Toronto.

Mohammed Saeid, Columbus – 2/0
Startade och spelade i 87 minuter när det blev 1-1 mot Dallas.

Erik Friberg, Seattle – 1/0

ÖSTERRIKE
Philip Hellquist, Wolfsberger – 20/1
Startade och spelade i 45 minuter när det blev 1-0 mot nian Ried. Wolfsberger är åtta. Hellquist har tio starter och tio inhopp.