Svenskkollen - med spelarna som visade vägen i veckan

Svenskkollen (Herr)

Succé för ett gäng blågula i Danmark. Sofia Jakobsson och Kosovare Asllani gjorde mål. Och Jimmy Durmaz slog till för Olympiakos. Här är veckans svenskkoll!

- HERRAR -

AZERBAIJAN
Samuel Armenteros, Qarabag - 7/4
Startade men byttes ut efter 80 minuter när det blev 2-0 mot bottenlaget Azal. Qarabag har tagit tillbaka serieledningen.

Ricardinho, Qabala FK – 0/0
Den förre MFF-backen fortsätter att bara spela Europa-matcher. Var inte med i truppen när hans Qabala förlorade med 1-2 mot Kapaz. Det har alltså fortfarande inte blivit någon ligamatch den här säsongen.

BELGIEN
Erik Johansson, Gent 7/0
Har varit utanför truppen i de två senaste matcherna. Har bara varit med i sju av lagets 14 ligamatcher. Gent leder serien.

CYPERN
Markus Holgersson, Anorthosis Famagusta – 9/2

Holgersson spelade hela matchen när hans lag besegrade Paphos med 2-1. Famagusta är trea i ligan.

Maic Sema, AEL Limassol FC – 7/0
Startade men skadade sig och tvingades utgå efter bara 19 minuter i 2-2-matchen mot Enosis. AEL är tia i ligan.

DANMARK
Karl-Johan Johnsson, Randers FC – 14/0
Släppte in fyra mål när Randers förlorade med 0-4 mot FC Köpenhamn. Johnsson har släppt in 22 mål på 14 matcher. Randers är sexa i ligan.

Joel Allansson, Randers FC –2/0
Var inte med i truppen den här gången heller. Den här säsongen har det bara blivit två inhopp på sammanlagt 27 minuter för mittfältaren.

Mikael Ishak, Randers FC – 11/2
Spelade hela matchen men lyckades inte göra något mål mot FCK. Har i förra veckan varit med i några artiklar i danska media där han pratat om måltorkan och att han tror att det kommer att lossna.

Viktor Lundberg, Randers FC – 13/7
Spelade hela matchen utan att göra mål mot FCK. Det blev förlust med hela 0-4.

Johan Dahlin, FC Midtjylland – 4/0
Är skadad och var därför inte med i truppen mot Viborg.

Petter Andersson, FC Midtjylland – 4/0

Kristoffer Olsson, FC Midtjylland – 10/0
Är tillbaka efter skadan i U21-landslaget och spelade hela matchen när det blev en överraskande förlust med 1-2 mot Viborg. Därmed tappar Midtjylland på serieledaren FCK.

Ludwig Augustinsson, FC Köpenhamn – 14/1
Vänsterback i 4-0-segern mot Randers. Augustinsson har spelat 90 minuter i alla säsongens 14 matcher. FCK toppar ligan.

Per Nilsson, FC Köpenhamn – 3/0
Är skadad och var inte med i truppen.

Mikael Antonsson, FC Köpenhamn – 7/0
Var bänkad men hoppade in efter 56 minuter mot Randers. FCK har gjort 14 matcher, Antonsson har startat i fem och börjat på bänken i åtta (två inhopp).

Rasmus Jönsson, Ålborg BK – 14/2
Började på bänken men hoppade in efter 77 minuter i 6-0-segern mot jumbolaget Hobro. Ålborg är fyra i ligan.

Andreas Blomqvist, Ålborg BK – 0/0
Utanför truppen igen.

Johan Elmander, Bröndby IF – 13/5
Först avgjorde han toppmötet mot Midtjylland och i helgen blev det två nya mål när Bröndby besegrade Odense med 5-2. Elmander hoppade in med fem minuter kvar och en minut senare slog han till. På övertid kom det andra målet. Bröndby är nu trea i ligan.

Johan Larsson, Bröndby IF – 14/1
Gjorde två assist i 5-2-segern mot Odense. Spelade som vanligt hela matchen som högerback. Den före detta Elfsborgsbacken har spelat samtliga minuter för Bröndby som ligger fyra i ligan.

Magnus Eriksson, Bröndby IF - 12/1
Fick sitta på bänken hela matchen för andra matchen i rad.

David Moberg Karlsson, FC Nordsjälland – 7/0

Var inte med i truppen.

Robin Söder, Esbjerg fB – 7/3
Startade men blev utbytt efter 68 minuter. Efter det bytet gjorde Esbjerg två mål och vände och vann med 2-1. Laget är näst sist i ligan.

Michael Almebäck, Esbjerg fB – 10/0
Satt fast på bänken mot Nordsjälland.

ENGLAND
Sebastian Larsson, Sunderland – 9/0
Började på bänken men hoppade in efter 64 minuter mot Everton. Då stod det 2-5 och matchen slutade 2-6 till Everton. Larsson har bara gjort tre matcher från start den här säsongen och Sunderland ligger näst sist.

Ola Toivonen, Sunderland - 6/0
Är skadad och var inte med i truppen mot Everton.

Jonas Olsson, West Bromwich – 6/0
Satt på bänken och fick inte hoppa in i 2-3-förlusten mot Leicester. Olsson har gjort fyra matcher från start den här säsongen.

Martin Olsson, Norwich - 4/0
Spelade hela matchen när Norwich var nära att ta en poäng borta mot Manchester City. Men med en minut kvar fick Norwich ett rött kort och Man City en straff som Toure satte. Norwich är på 16:e plats i ligan.

Kristoffer Nordfeldt, Swansea - 0/0
Satt som vanligt på bänken. Där fick han se sitt Swansea förlora med 0-3 mot Arsenal.

Joel Ekstrand, Watford FC – 0/0
Fortfarande knäskadad och var inte med i Watfords trupp.

Alexander Kacaniklic, Fulham FC – 6/1
Efter att ha gjort sitt första mål för säsongen blev det nu en tyngre helg för Kacaniklic som fick sitta kvar på bänken, trots att laget gjorde tre byten, i hela matchen när Fulham besegrade Bristol City med 4-1.

Marcus Olsson, Blackburn Rovers – 10/0
Given som vänsterback i Blackburn. Spelade hela matchen när Leeds besegrades med 2-0. Blackburn är på 15:e plats i ligan.

Daniel Örlund, HJK – 20/0
HJK slutade trea i ligan och Örlund har meddelat att han lämnar HJK.

FRANKRIKE
Niklas Hult, SC Nice – 0/0
Hult är tillbaka efter skada och började på bänken, men fick inte hoppa in i 0-0-matchen mot Lille trots att hans lag gjorde tre byten. Nice är sjua i ligan.

Isaac Kiese Thelin, Bordeaux – 5/0
Är helt ute i kylan och har varit utanför truppen i flera matcher. Är i stället nerskickad i reservlaget som spelar i division fyra. Fick inte åka med nära laget mötte Ajaccio på bortaplan. Bordeaux förlorade matchen med 0-2. Bordeaux har spelat tolv matcher, Kiese Thelin har startat i två av dem och blivit utbytt båda gångerna. Borderaux är på 14:e plats i ligan.

Zlatan Ibrahimovic, PSG – 7/7
Satt på bänken i hela matchen när PSG besegrade Rennes med 1-0. Paris leder ligan med tio poäng före Lyon.

GREKLAND
Robin Olsen, Paok – 7/0
Har suttit på bänken i ett par matcher och så även i helgens 1-2-förlust mot Asteras Tripolis. Paok är sexa i ligan.

Jimmy Durmaz, Olympiakos – 8/4
Började på bänken och hoppade in efter 72 minuter mot bottenlaget Veira. Fastställde slutresultatet till 2-0. Durmaz har gjort sju starter (utbytt i tre), ett inhopp och en gång fast på bänken. Olympiakos leder ligan med åtta poäng före Panathinaikos.

Marcus Berg, Panathinaikos – 9/2
Spelade hela matchen men blev återigen mållös när det blev 0-0 mot AEK Aten. Berg är inte lika het den här säsongen och senaste ligamålet kom den 30 augusti då han gjorde ett av målen i 4-0-segern mot Kalloni som är näst sist. Bergs andra fullträff kom i matchen mot Panaitoikos som är trea från slutet. På måndagen sparkade klubben sin tränare.

Jakob Johansson, AEK Athen – 9/0
Gjorde återigen 90 minuter som sittande mittfältare för AEK Aten som spelade 0-0 mot Panathinaikos. Johansson har spelat samtliga minuter för sitt lag som är trea i ligan.

HOLLAND
Sam Larsson, Heerenveen – 11/1
Äntligen blev det en seger för Heerenveen när det blev 2-0 mot Cambuur som är näst sist i ligan. Sam Larsson startade men blev utbytt efter 81 minuter. Ett mål efter elva matcher har det blivit för svensken. Heerenveen är på 14:e plats.

Simon Thern, Heerenveen – 10/3
Började på bänken och bytte med Sam Larsson efter 81 minuter. Då stod det 2-0 mot Cambuur vilket också blev slutresultatet.

Simon Tibbling, FC Groningen 11/0
Startade som en av tre mittfältare och spelade hela matchen när det blev 2-0 mot Zwolle. Groningen är åtta i ligan.

Rasmus Lindgren, FC Groningen - 4/0

Var utanför truppen mot Zwolle.

Dino Islamovic, FC Groningen – 0/0
Första matchen som Islamovic var med i truppen, men fick inte hoppa in i 2-0-segern.

Simon Gustafson, Feyenoord - 5/1
Startade som en av tre mittfältare och blev utbytt efter 84 minuter i den överraskande 0-1-förlusten mot Den Haag. Därmed tappade laget lite på Ajax i toppen.

Sam Lundholm, NEC Nijmegen - 4/0
Satt på bänken och fick inte hoppa in i 4-2-segern mot AZ. Fyra inhopp har det blivit den här säsongen. NEC är sexa i ligan.

Muamer Tankovic, AZ – 8/1
Började på bänken och fick hoppa in efter 70 minuter. Då stod det 2-4 vilket även blev slutresultatet. AZ är 11:a i ligan.

Mattias Johansson, AZ – 9/0
Som vanligt 90 minuter för Johansson när AZ förlorade med 2-4 mot NEC. Är given i laget som är elva i ligan.

Kristoffer Peterson, FC Utrecht – 4/0

4-2-seger mot Twente med Peterson fick sitta på bänken i hela matchen. Utrecht är nia i ligan.

ITALIEN
Robin Quaison, Palermo – 9/0
Började på bänken när Palermo förlorade med 0-1 mot Empoli. Kom in efter 56 minuter, direkt efter 0-1.

Oscar Hiljemark, Palermo - 10/3
Startade på det centrala mittfältet i 0-1-förlusten mot Empoli. Blev utbytt efter 67 minuter. Har startat i nio matcher (utbytt i fem).

Alexander Farnerud, Torino – 0/0

Pontus Jansson, Torino – 1/0
Har åkt på en knäskada och var inte med i truppen.

Filip Helander, Hellas Verona - 6/1
Fick inte starta när seriens två bottenlag möttes. Helander hoppade in i den 59:e minuten i 0-0 mot Carpi. Mittbacken gjorde senaste starten den 25 oktober men blev utbytt i halvtid efter att bland annat bjudit på 0-1 mot Sampdoria. Då stod det 0-3. Efter det har han varit bänkad i två raka matcher. Laget är näst sist.

Emil Krafth, Bologna - 1/0
Skadade sig i debuten och var därför inte med i truppen mot Atalanta. Bologna, som är trea från slutet, tog en överraskande 3-0-seger.

KINA
Niklas Backman, Dalian Aerbin FC – 29/2
Dalian slutade trea vilket betyder att man inte gick upp utan spelar kvar i division 1.

Mathias Ranégie, Dalian Aerbin FC – 28/11

Tobias Hysen, Shanghai SIPG FC – 26/12
Slutade tvåa i ligan. Vann i helgen med 2-1 och då fick Hysén hoppa in efter 67 minuter. Var bänkad i i de senaste matcherna och gjorde bara ett mål på de 14 senaste omgångarna.

Erton Fejzullahu, Beijing Guoan FC Reserves
Lämnade i juli Beijin Guoan, enligt Transfermarkt, för spel i deras reservlag. Hann med att göra fem mål på sjutton matcher. Är inte registrerad för spel i A-laget.

MALTA
Billy Berntsson, Qormi FC – 8/0
Spelar på tisdagen.

Alexander Nilsson, Qormi FC – 8/3

NORGE
Mikael Dorsin, Rosenborg BK – 20/1
Norsk mästare. Satt på bänken i helgens 4-3-seger mot Haugesund.

Benny Lekström, Tromsö IL – 8/0
Vaktade målet när Tromsö tog en otroligt viktig 3-1-seger mot Bodö/Glimt vilket betyder att man klarade nytt kontrakt.

Marcus Hansson,Tromsö IL – 25/1
Utanför truppen.

Rasmus Lindkvist, Vålerenga IF – 23/3
Startade som vänsteryttermittfältare men skadade sig och tvingades utgå efter 37 minuter när Vålerenga spelade 2-2 mot Odd.

Melker Hallberg, Vålerenga IF - 9/1
Efter en tung tid med mycket bänk startade Hallberg som anfallare och gjorde ett mål och en assist i 2-2-mötet med Odd. Inför sista omgången är laget sjua.

Robert Lundström, Vålerenga IF - 9/0

Johan Andersson, Lilleström – 12/2
Är skadad.

Mikael Dyrestam, Ålesunds FK – 26/0
Spelade hela matchen i 2-1-segern mot Mjöndalen.

Carl Björk, Ålesunds FK – 14/2
Inte med i truppen.

David Myrestam, FK Haugesund – 22/0
Utanför truppen mot Rosenborg.

Mattias Moström, Molde FK – 19/2
Startade som högerytter och satte 1-0 redan i den första minuten. Blev utbytt i halvtid. Molde besegrade Viking med 4-1 och är inför den sista omgången sexa.

Andreas Linde, Molde FK – 2/0

William Kurtovic, Sandefjord - 12/0
Startade som central mittfältare och byttes ut efter 74 minuter. Sandefjord är sist i ligan.

PORTUGAL
Victor Nilsson Lindelöf, Benfica - 0/0
Ingen speltid under den senaste tiden heller.

RYSSLAND
Andreas Granqvist, Krasnodar – 14/0
Efter att ha varit bänkad i cupsegern mot Anzhi var Granqvist tillbaka från start när Krasnodar besegrade Krylya Sovetov med 4-0. Krasnodar är sjua i ligan.

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva – 13/1
Startade på det centrala mittfältet och byttes ut efter 86 minuter i 2-0-segern mot Ufa. CSKA leder ligan.

Carlos Strandberg, Ural - 2/0
Satt fast på bänken i 1-0-segern mot Spartak Moskva. Ural är sexa ligan.

SAUDIARABIEN
Nabil Bahoui, Al Ahli - 4/0
Hoppade in efter 74 minuter när Al Ahli besegrade Najran med 1-0. Al Ahli leder ligan.

SCHWEIZ
Kim Källström, Grasshoppers - 14/0
Tungt nu för Grasshoppers som först åkte på en överraskande 2-3-förlust mot femman Sion och nu i helgen blev det 1-2 mot sexan Thun. Källström spelade som vanligt på mitten och han har varit på planen i samtliga minuter den här säsongen. Laget är tvåa, 13 poäng efter Basel.

Behrang Safari, FC Basel – 5/0
Startade men blev utbytt efter 61 minuter i 2-1-segern mot Vaduz. Safari som har dragits med skador har bara varit med i fem av lagets 14 ligamatcher.

Alexander Gerndt, Young Boys – 8/2
Spelade hela matchen i 1-1-mötet med jumbolaget Zürich. Young Boys är trea i ligan.

SKOTTLAND
Mikael Lustig, Celtic – 6/1
Efter att ha suttit på bänken i hela matchen när Celtic besegrade Dundee med hela 5-0 var Lustig tillbaka i startelvan och körde hela matchen mot Aberdeen som slutade 3-1. Fem ligamatcher från start har det bara blivit den här säsongen.

Osman Sow, Hearts – 13/5
Två mål och en assist i 4-0-segern mot Patrick Thistle. Sow har gjort tre mål på två senaste matcherna.Hearts är tvåa i ligan.

SPANIEN
John Guidetti, Celta Vigo - 9/1
Fick bara spela i sju minuter i 3-2-segern mot Real Sociedad. Det stod 2-2 när svensken kom in. Väntar fortfarande på sin första match från start. Nio inhopp på sammanlagt 119 minuter har det blivit i Celta Vigo som är trea i La Liga.

TURKIET
Andreas Isaksson, Kasimpasa – 10/0
Släppte in tre mål i 3-3-mötet med Alexander Milosevic Besiktas. Kasimpasa är sjua i ligan och Isaksson har släppt in åtta mål på tio matcher.

Samuel Holmen, Konyaspor – 8/2
Spelade hela matchen på det centrala mittfältet i 0-0-mötet med Genclerbirligi. Konyaspor är sexa i ligan.

Johannes Hopf, Genclerbirligi - 7/0
Fortsätter att göra det bra i Turkiet. Höll sin fjärde nolla när Genclerbirligi spelade 0-0 mot Konyaspor. Har släppt in åtta mål på sju matcher och leder målvaktsligan i Turkiet.

Panos Dimitriadis, Genclerbirligi - 8/1
Hoppade in i matchens sista minut i 0-0-matchen mot Konyaspor.

Abbe Khalili, Mersin - 9/0
Startade som sittande mittfältare men blev utbytt redan efter 62 minuter i 1-1-matchen mot Istanbul BB. Mersin är näst sist i ligan.

Mervan Celik, Akhisar Belediyespor – 3/0

Erkan Zengin,Trabzonspor – 9/2
Spelade hela matchen till vänster på mittfältet när Trabzonspor spelade 2-2 mot Gaziantepspor. Trabzonspor är nia i ligan.

Alexander Milosevic, Besiktas – 1/0
Gjorde debut när han startade i 3-3-matchen mot Kasimpasa. Fick en hel del kritik i turkisk media för sin insats och beskylldes för att ha varit delaktig i två baklängesmål. Besiktas leder ligan.

Ferhad Ayaz, Gaziantepspor – 2/0
Fick inte spela mot Trabzonspor.

Daniel Larsson, Gaziantepspor - 9/2
Matchhjälte mot Mersin och nu satte han 2-0-målet mot Trabzonspor. Spelade hela matchen till vänster på mittfältet. Gaziantepspor är elva i ligan.

TYSKLAND
Branimir Hrgota, Borussia Mönchengladbach – 3/0
Hoppade in i den sista minuten i 4-1-segern mot Hertha Berlin. Efter elva omgångar har det blivit tre inhopp på sammanlagt 23 minuter.

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach – 11/1
Spelade som vanligt 90 minuter som vänsterback och gjorde matchens första mål när Mönchengladbach besegrade Hertha Berlin med 4-1. Har nu 9-2 på de två senaste matcherna. Mönchengladbach är femma och Wendt har spelat i samtliga minuter.

Albin Ekdal, Hamburg - 8/0
Är skadad.

Pierre Bengtsson, Mainz – 9/0
Spelade hela matchen som vänsterback i 3-3-mötet med jumbolaget Augsburg. Mainz är elva i ligan.

Jiloan Hamad, Hoffenheim – 0/0
Mittfältaren som i mars skadade knäet under en träning är på väg tillbaka. Berättat i en intervju med Fotbollskanalen att han hoppas vara tillbaka i november.

Emil Forsberg, RB Leipzig – 11/5
Har dragit ut en visdomstand och var inte med i 2-1-segern mot Sandhausen. Leipzig leder ligan.

Joseph Baffo, Eintracht Braunschweig - 11/0
2-2 mot Freiburg och Baffo spelade hela matchen. Hans lag är femma i ligan.

Amin Affane, Arminia Bielefeld - 7/0
Hoppade in i den 84 minuten i 2-0-segern mot Kaiserslautern. Bielefeld är tolva i ligan.

USA
Axel Sjöberg, Colorado – 14/0
Slutade sist i sin division och är därmed utslaget.

Mohammed Saeid, Columbus – 25/0
Inte med i truppen när Columbus förlorade den första semifinalmatchen mot Montreal med 1-2.

Erik Friberg, Seattle – 15/1
Avgjorde kungligt när Seattle slog ut LA Galaxy och bjöd sedan på en klassisk intervju. Startade på det centrala mittfältet men blev utbytt efter 76 minuter när Seattle vann den första semifinalmatchen mot Dallas med 2-1.

ÖSTERRIKE
Philip Hellquist, Wolfsberger – 6/0
Inte med i truppen i 0-1-förlusten mot Grödig. Wolfsberger är sist i ligan.

- DAMER-
ENGLAND
Hedvig Lindahl, Chelsea – 14/0
Vann ligan och nu väntar Wolfsburg i Champions League.

Marija Banusic, Chelsea – 8/0

Inte med i truppen under den senaste tiden. Sägs ha brutit med Chelsea.

FRANKRIKE
Kosovare Asllani, PSG – 5/1
Hoppade in i den 67 minuten och gjorde tolv minuter senare 2-0 vilket var hennes första ligamål för säsongen. PSG vann med 3-0 mot Saint-Etienne. Asllani har gjort en start och fyra inhopp. PSG är trea i ligan. fem poäng efter Lyon.

Caroline Seger, PSG – 7/0

Lisa Dahlkvist, PSG - 6/1

Lotta Schelin, Lyon – 8/6
Startade men fick lämna planen mållös i halvtid. Lyon vann med 2-0 mot Juvisy och leder ligan.

Sofia Jacobsson, Montpellier – 8/5
Spelade hela matchen och fastställde slutresultatet till 4-0 mot Rodez. Montpellier är tvåa i ligan.

Linda Sembrant, Montpellier – 8/1
Spelade hela matchen mot Rodez.

Maria Karlsson, Saint-Étienne - 8/0
Spelade hela matchen i 0-3-förlusten mot Asllanis PSG. Saint-Etienne är trea från slutet.

ITALIEN
Stephanie Öhrström, Bardolino Verona - 1/0
Satt på bänken i hela matchen i 6-0-segern mot Südtirol. Verona är tvåa i ligan.

NORGE
Emma Lundh, Lilleström - 4/0

TYSKLAND
Nilla Fischer, VfL Wolfsburg – 7/0
Spelade hela matchen när det blev 2-0 mot Bayer Leverkusen. Wolfsburg är tvåa i ligan, sex poäng efter Bayern München.

Publicerad 2015-11-03 kl 12:27