Ludwig Augustinsson delaktig i tre FCK-mål.
Här är Svenskkollen.

- HERRAR -

AZERBAIJAN
Samuel Armenteros, Qarabag - 10/4
Spelade hela matchen när Inter Baki besegrades med 1-0. Men inget mål av svensken. Senaste fullträffen kom den 17 oktober. Qarabag leder ligan med åtta poäng och Armenteros har startat sex gånger (utbytt i fem).

Ricardinho, Qabala FK – 2/0
Utanför truppen.

BELGIEN
Erik Johansson, Gent 9/0
Var tillbaka i startelvan för första gången sedan den 24 oktober. Spelade i 68 minuter och gick ut när laget gjorde sitt första byte vid 1-2-underläge mot ligafemman Zulte-Waregem. Gent lyckades kvittera i den 94:e minuten och matchen slutade 2-2. Gent är tvåa i ligan, samma poäng som ettan Club Brugge. Johansson har startat i sju av lagets 18 ligamatcher.

Erdin Demir, Waasland-Beveren – 18/0
Spelade som vanligt hela matchen som vänsterback, den här gången när det blev 0-0 mot Standard Liege och nu är laget på väg att dras in i bottenkampen då man är 13 av 16 lag. Demir har spelat 90 minuter i lagets samtliga 18 ligamatcher.

CYPERN
Markus Holgersson, Anorthosis Famagusta – 13/2
2-0 mot Enosis vilket betyder att Anarthosis är ny serieledare. Holgersson spelade hela matchen.

Maic Sema, AEL Limassol FC – 10/1
Matchhjälte i den viktiga 2-1-segern mot Omonia Nicosia. Sema började på bänken, hoppade in efter 55 minuter och satte 2-0 på straff i den 75:e minuten. Matchen slutade 2-1 och AEL gick upp på en 9:e plats.

DANMARK
Karl-Johan Johnsson, Randers FC – 18/0
Höll nollan i 0-0-mötet med jumbolaget Hobro. Randers är fortfarande sexa i ligan.

Joel Allansson, Randers FC –3/0
Var utanför truppen. Fotbollskanalen har varit i kontakt med Randers som berättar att Allansson har problem med ett knä.

Mikael Ishak, Randers FC – 14/4
Startade mot Hobro, blev utbytt med två minuter kvar. Matchen slutade 0-0. Fyra mål har det blivit den här säsongen och senaste kom den 6 november.

Viktor Lundberg, Randers FC – 16/7
Startade mot Hobro, blev utbytt efter 72 minuter. Anfallaren började säsongen bra men har nu inte gjort mål sedan den 30 augusti.

Johan Dahlin, FC Midtjylland – 4/0
Skadad och utanför truppen mot AGF.

Petter Andersson, FC Midtjylland – 4/0

Kristoffer Olsson, FC Midtjylland – 13/1
Startade mot AGF, utbytt efter 75 minuter. Överraskande resultat när det blev förlust med 1-2.

Ludwig Augustinsson, FC Köpenhamn – 17/1

Bra match av Augustinsson i 4-1-segern mot Odense. En assist och delaktig i två mål till. Slog inlägget som det efter några dueller i straffområdet blev 1-0 på. Slog sedan hörnan som nickades in till 2-0. Efter det ska svensken vara glad över att det inte blev ett baklängesmål i den 47:e minuten när han blev överspelad. Revanscherade sig och startade anfallet till 4-0 med ett bra uppspel. Spelade hela matchen. FCK toppar tabellen.

Per Nilsson, FC Köpenhamn – 4/0
Fast på bänken mot Odense.

Mikael Antonsson, FC Köpenhamn – 9/0
Spelade hela matchen i 4-1-segern mot Odense. Det var Antonssons sjunde ligastart.

Rasmus Jönsson, Ålborg BK – 18/4
Startade igen och låg bakom 2-0-segern mot Viborg. Jönsson gjorde 1-0 och spelade fram till 2-0. Blev utbytt efter 77 minuter. Ålborg är tvåa i ligan, en poäng efter FCK.

Andreas Blomqvist, Ålborg BK – 0/0
Utanför truppen igen.

Johan Elmander, Bröndby IF – 16/5
Utanför truppen mot Nordsjälland.

Johan Larsson, Bröndby IF – 18/1
Spelade som vanligt hela matchen som högerback, den här gången besegrades Nordsjälland med 2-0. Bröndby är femma i ligan och den före detta Elfsborgsbacken har spelat samtliga minuter.

Magnus Eriksson, Bröndby IF – 16/1
Startade i 2-0-segern mot Nordsjälland. Blev utbytt efter 70 minuter och då stod det 2-0.

David Moberg Karlsson, FC Nordsjälland – 10/0
Hoppade in efter 70 minuter. Då låg laget under med 0-2 mot Bröndby, vilket blev slutresultatet. Senast Moberg Karlsson startade i ligan var den 30 augusti. Väntar på sitt första mål.

Robin Söder, Esbjerg fB – 11/4
Startade och lämnade planen mållös efter 87 minuter. Esbjerg har det väldigt tufft och är näst sist i ligan med sex poäng upp till laget ovanför. Efter 18 omgångar har det blivit tio starter för Söder och han har blivit utbytt i fem.

Michael Almebäck, Esbjerg fB – 13/0

ENGLAND
Sebastian Larsson, Sunderland – 12/0
Skadad och utanför truppen mot Arsenal.

Ola Toivonen, Sunderland - 8/0
Tillbaka i startelvan. Spelade central mittfältare i 1-3-förlusten mot Arsenal. Var inblandad i 1-1-målet när han hoppade över bollen så den tog på Giroud och styrdes in i mål. Utbytt efter 62 minuter.

Jonas Olsson, West Bromwich – 8/0
Startade i 1-1-mötet med Tottenham och belönades med sjuor i betyg i de flesta engelska tidningarna, vilket var bäst i WBA:s backlinje. Efter 15 omgångar har Olsson gjort sju starter. Laget är på 13:e plats i ligan.

Martin Olsson, Norwich - 8/0
Spelade hela matchen när det blev 0-2 mot Watford. Norwich är på 16:e plats i ligan.

Kristoffer Nordfeldt, Swansea - 0/0
Fortfarande utan speltid i sin nya klubb efter flytten från Holland. På bänken mot Leicester.

Joel Ekstrand, Watford FC – 0/0
Fortfarande knäskadad och var inte med i Watfords trupp.

Alexander Kacaniklic, Fulham FC – 9/2
Började på bänken och hoppade in efter 68 minuter när det blev 0-3 mot Nottingham. Kacaniklic har bara gjort en startmatch och det var den 22 augusti. I en intervju med Get West London berättar tränaren Peter Grant att det är en konkurrenssituation som gör att Kacaniklic inte får spela så mycket, att han valt att satsa på andra spelare.

Marcus Olsson, Blackburn Rovers – 14/0
Given som vänsterback i Blackburn. Spelade hela matchen när det blev 2-0 mot Bristol City. Blackburn är på 13:e plats i ligan.

Daniel Örlund, HJK – 20/0
HJK slutade trea i ligan och Örlund har meddelat att han lämnar HJK.

FRANKRIKE
Niklas Hult, SC Nice – 4/0
Hade ingen kul dag på jobbet mot PSG. Startade men fick rött kort efter 43 minuter. Drog ner Zlatan i straffområdet och fick lämna planen. Ibrahimovic satte sedan straffen och matchen slutade 3-0 till Paris. Nice är sjua i ligan.

Isaac Kiese Thelin, Bordeaux – 5/0
Ute i kylan, men har suttit på bänken i två matcher. Fast har inte fått hoppa in. Har inte fått spela sedan den 4 oktober och är nerskickad i reservlaget som spelar i division fyra. Där har det blivit tre matcher, ett mål. Bordeaux har spelat 17 matcher, Kiese Thelin har startat i två av dem och blivit utbytt båda gångerna.

Zlatan Ibrahimovic, PSG – 12/12
Startade och lämnade planen efter 77 minuter. Då hade han gjort två mål och en assist och matchen slutade 3-0 mot Nice. Svensken har gjort tolv mål på tolv matcher. Paris leder ligan med 15 poäng före Angers.

GREKLAND
Robin Olsen, Paok – 7/0
Bänkad i 2-1 segern mot Panionios. Olsen inledde säsongen som förstemålvakt men har inte spelat sedan 18 oktober. Paok är fyra i ligan.

Jimmy Durmaz, Olympiakos – 12/5
Startade till höger på mittfältet och spelade hela matchen. Gjorde 1-0 efter 14 minuter. Olympiakos leder ligan med 13 poäng före Aten.

Marcus Berg, Panathinaikos – 11/3
Utanför truppen mot Veria.

Jakob Johansson, AEK Athen – 13/2
Startade när det blev 3-0 mot Kalloni. Assist till 1-0. Lämnade planen med en minut kvar. Aten är tvåa i ligan, 13 poäng efter Olympiakos.

HOLLAND
Sam Larsson, Heerenveen – 15/2
Spelade hela matchen när det blev 2-5 mot Ajax. Inga poäng. Två mål på 15 matcher har det blivit för Larsson. Heerenveen är på elfte plats.

Simon Thern, Heerenveen – 14/3
Började återigen på bänken, kom in direkt i den andra halvleken. Då stod det 3-0 till Ajax. Matchen slutade 5-2. Har inte startat sedan den 24 oktober.

Simon Tibbling, FC Groningen 15/0
Spelade hela matchen i 0-0-mötet med Roda. Har startat i samtliga ligamatcher i Groningen som nu är femma i ligan.

Rasmus Lindgren, FC Groningen - 4/0
Är skadad och var utanför truppen.

Dino Islamovic, FC Groningen – 0/0

Simon Gustafson, Feyenoord - 9/3
Spelade hela matchen i 3-0-segern mot Heracles. Assisterade till 3-0. Feyenoord är tvåa i ligan, tre poäng efter Ajax.

Sam Lundholm, NEC Nijmegen - 5/0

Bänkad och inget inhopp i 2-2-matchen mot Zwolle. Fem inhopp har det blivit den här säsongen i NEC som är sjua.

Muamer Tankovic, AZ – 8/1
Fast på bänken i 0-1-förlusten mot Den Haag. AZ är tia i ligan. Senaste starten för Tankovic var den 17:e oktober.

Mattias Johansson, AZ – 12/0
Som vanligt 90 minuter för Johansson, den här gången blev det 0-1 mot Den Haag. Är given i laget som är tia i ligan.

Kristoffer Peterson, FC Utrecht – 7/0
Inget inhopp i 1-0-segern mot De Graafschap. Har svårt att få starta i tränarens 5-3-2-system. Utrecht är nia i ligan och senaste starten för Peterson var den 23:e oktober.

Valmir Berisha, Cambuur - 4/0
Utanför truppen igen. En start och tre inhopp har det blivit för Berisha i Cambuur som är näst sist i ligan.

ITALIEN
Robin Quaison, Palermo – 13/0
Palermo sliter och är efter 0-3 mot Atalanta fyra från slutet i ligan. Quaison började på bänken och kom in efter 56 minuter när det stod 0-2.

Oscar Hiljemark, Palermo - 15/3
Startade som central mittfältare och blev utbytt efter 56 minuter, vid 0-2. Palermo förlorade med 0-3. Hiljemark har startat 13 gånger, utbytt nio.

Alexander Farnerud, Torino – 0/0
Är skadad och var inte med i truppen.

Pontus Jansson, Torino – 1/0
Fast på bänken i 1-1-matchen mot Roma. Ett inhopp har det blivit den här säsongen. Torino är nia i ligan.

Filip Helander, Hellas Verona - 8/1
Fast på bänken i 0-1-förlusten mot Empoli. Det betyder att Hellas Verona är sist i ligan och har nio poäng upp över strecket.

Emil Krafth, Bologna - 1/0

KINA
Niklas Backman, Dalian Aerbin FC – 29/2
Dalian slutade trea vilket betyder att man inte gick upp utan spelar kvar i division 1.

Mathias Ranégie, Dalian Aerbin FC – 28/11

Tobias Hysen, Shanghai SIPG FC – 26/12
Slutade tvåa i ligan. Var bänkad i de senaste matcherna och gjorde bara ett mål på de 14 sista omgångarna.

MALTA
Billy Berntsson, Qormi FC – 11/0

Alexander Nilsson, Qormi FC – 11/4
Inga mål i helgen. Tungt nu för Qormi, 0-1 mot Floriana i helgen och laget är näst sist med sex poäng efter 14 omgångar.

Victor Nilsson Lindelöf, Benfica - 0/0
Ingen speltid under den senaste tiden heller.

RYSSLAND
Andreas Granqvist, Krasnodar – 18/1
Spelade hela matchen när det blev 3-2 i derbyt mot Kuban. Krasnodar är sexa i ligan.

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva – 16/2
Är inne i en tung period nu. Efter 1-1 mot jumbon Anzhi blev det nu 0-2-förlust mot bottenlaget Amkar Perm. Wernbloom var dock utanför truppen. CSKA har tappat och leder ligan med bara tre poäng.

Carlos Strandberg, Ural - 2/0
Fast på bänken i 2-2-matchen mot Lokomotiv Moskva. Två inhopp på sammanlagt 63 minuter har det blivit i Ural.

SAUDIARABIEN
Nabil Bahoui, Al Ahli - 7/0
Startade i 1-0-segern mot jumbon Hajer. Blev utbytt i halvtid. Al Ahli är tvåa i ligan.

SCHWEIZ
Kim Källström, Grasshoppers - 17/1
Spelade hela matchen när det blev överraskande 1-4 mot Lugano. Grasshoppers är tvåa, tio poäng efter Basel. Källström får mycket beröm för sina insatser i Schweiz och nyligen gick Zurichs tränare Sami Hyypiä ut och sa att det är svenskens förtjänst att Grasshoppers går bra.

Behrang Safari, FC Basel – 9/0
Startade när Thun besegrades med 2-0. Gick ut i den 90:e minuten när det stod 2-0. Basel leder ligan, tio poäng före Grasshoppers.

Alexander Gerndt, Young Boys – 12/5
Spelade hela matchen och gjorde ett mål (andra målet på två raka matcher). Men det hjälpte inte då det var 1-3-målet, vilket blev slutresultatet. Det var svenskens femte ligamål för säsongen. Laget trea i ligan.

SKOTTLAND
Mikael Lustig, Celtic – 9/1
Uppskjuten match mot Hamilton.

Osman Sow, Hearts – 16/6
Uppskjuten match mot Inverness. Anfallaren har gjort sex mål och sex assist.

SPANIEN
John Guidetti, Celta Vigo - 13/1
Fick hoppa in i den 88:e minuten när det blev 1-1 mot Betis. Guidetti har gjort en start. Laget är fyra i La Liga.

TURKIET
Andreas Isaksson, Kasimpasa – 10/0
Femte raka matchen som Isaksson var utanför startelvan. Kasimpasa besegrade Osmanlispor med 1-0. Isakssons senaste start var den 30 oktober.

Samuel Holmen, Konyaspor – 12/3
Spelade hela matchen som sittande mittfältare när det blev 3-2 mot Antalyaspor. Konyaspor är sjua i ligan.

Johannes Hopf, Genclerbirligi - 11/0
Släppte in två mål när det blev 0-2 mot Istanbul BB. Genclerbirligi är på 15:e plats.

Panos Dimitriadis, Genclerbirligi - 9/1

Abbe Khalili, Mersin - 13/0
Startade som central mittfältare men skadade låret och gick ut efter 45 minuter. Då stod det 1-0. Matchen slutade 3-0 mot Rizespor, Rapporterna från Turkiet säger att Khalili blir borta i fyra veckor. Mersin har bara vunnit två matcher och är näst sist i ligan med bara tio poäng efter 14 omgångar.

Mervan Celik, Akhisar Belediyespor – 3/0
Två mål i cupen men utanför truppen i ligan när det blev 1-0 mot Sivasspor.

Erkan Zengin,Trabzonspor – 13/2
Började på bänken i 3-1-segern mot Eskisehirspor. Kom in efter 75 minuter när det stod 2-0. Trabzonspor är åtta i ligan.

Alexander Milosevic, Besiktas – 1/0
Fast på bänken i 2-1-segern mot Kayserispor. Besiktas leder ligan. Milosevic har gjort en match efter 14 omgångar.

Ferhad Ayaz, Gaziantepspor – 2/0
Fast på bänken mot Fenerbahce.

Daniel Larsson, Gaziantepspor - 13/2
Startade till vänster på mittfältet och blev utbytt i den sista minuten när det blev 2-2 mot Fenerbahce. Gaziantepspor är elva i ligan.

TYSKLAND
Branimir Hrgota, Borussia Mönchengladbach – 4/0
Fast på bänken mot Bayern Munchen. Efter 13 omgångar har det blivit fyra inhopp på sammanlagt 30 minuter.

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach – 15/2
Målskytt mot Bayern München. Satte det viktiga 1-0-målet när det blev fina 3-1 mot seriesegraren. Spelade som vanligt 90 minuter som vänsterback. Mönchengladbach är nu trea och Wendt har spelat i samtliga minuter.

Albin Ekdal, Hamburg - 8/0
Är skadad.

Pierre Bengtsson, Mainz – 13/0
Spelade hela matchen som vänsterback i 3-1-segern mot Hamburg. Mainz är sjua i ligan.

Jiloan Hamad, Hoffenheim – 0/0
Mittfältaren som i mars skadade knäet under en träning är på väg tillbaka och har tränat i fyra veckor.

Emil Forsberg, RB Leipzig – 15/5
Låg under med både 0-1 och 1-2 mot jumbon Duisburg. Då slog Forsberg till med en assist fram till 2-2 och Leipzig vann med 4-2. Laget går bra och är tvåa i ligan, samma poäng som ettan Freiburg.

Joseph Baffo, Eintracht Braunschweig - 15/0
Förlorade med 0-1 mot Dusseldorf. Baffo startade, blev utbytt i halvtid. Laget är sexa i ligan.

Amin Affane, Arminia Bielefeld - 8/0
Fast på bänken i 2-1-segern mot Karlsruher.

USA
Axel Sjöberg, Colorado – 14/0
Slutade sist i sin division och är därmed utslaget.

Mohammed Saeid, Columbus – 27/0
Förlorade finalen mot Portland. Saeid kom in i slutet med lyckas inte fixa en kvittering

Erik Friberg, Seattle – 16/1
Seattle åkte ut i kvartsfinal mot Dallas.

ÖSTERRIKE
Philip Hellquist, Wolfsberger – 9/0
Kom in efter 85 minuter när det blev 2-0 mot serieledaren Austria Wien. Wolfsberger har två raka segrar och är nu näst sist i ligan.

- DAMER-

ENGLAND
Hedvig Lindahl, Chelsea – 14/0
Vann ligan men åkte ur Champions League i åttondelsfinal.

FRANKRIKE
Kosovare Asllani, PSG – 6/2

Caroline Seger, PSG – 9/0
Spelade hela matchen i 5-0-segern mot Juvisy. PSG är trea i ligan.

Lisa Dahlkvist, PSG - 8/1
Startade, blev utbytt med tio minuter kvar i 5-0-segern mot Juvisy.

Lotta Schelin, Lyon – 10/7
Startade men gick ut i halvtid när det blev 0-0 i seriefinalen mot Montpellier. Lyon leder ligan med två poäng.

Sofia Jacobsson, Montpellier – 11/5
Startade i seriefinalen mot Lyon, blev utbytt efter 67 minuter. Matchen slutade 0-0.

Linda Sembrant, Montpellier – 11/2
Spelade hela matchen mot Lyon. Toppmötet slutade 0-0.

Maria Karlsson, Saint-Étienne - 11/0
Spelade hela matchen i 3-0-segern mot Albi. Saint-Etienne är sexa i ligan.

ITALIEN
Stephanie Öhrström, AGSM Verona - 3/0
Spelledigt i helgen. Verona toppar tabellen.

Lisa Ek, Fiorentina - 5/0
Spelledigt i helgen.

NORGE
Emma Lundh, Lilleström - 5/0
Lilleström vann ligan och cupen. Däremot blev det ett tungt uttåg mot Frankfurt i CL.

TYSKLAND
Nilla Fischer, VfL Wolfsburg – 10/0
Startade när det blev en överraskande 2-5-förlust mot Turbine Postsdam, blev utbytt efter 64 minuter när det stod 2-2.

Publicerad 2015-12-08 kl 12:40