Fotbollskanalens spelarbetyg – Isaksson och Granqvist bäst på plan

Sverige

WIEN. Utspelat i perioder, men det spelade mindre roll då Sverige fixade en poäng via 1-1 borta mot Österrike.

Fotbollskanalens spelarbetyg:

Ingen

Andreas Isaksson

Chanslös på straffen som David Alaba skickade in säkert. Höll därefter Sverige kvar i matchen och parerade flera svåra lägen, allt från fria motståndare till distansskott och nickar. Har även blivit bättre på fötterna.

Andreas Granqvist

Har verkligen spelat upp sig i landslaget och uppträder med en helt annan pondus än tidigare. Var den som gjorde flera avgörande brytningar och vann dueller i luften men också nära ett självmål på en rensning. Visade ledaregenskaper när han styrde de andra.

Pierre Bengtsson

Vänsterbacken är omskolad till höger och hade en del svårigheter med Arnautovic och Alaba till en början. Samspelet med Durmaz var inte heller hundra och där yttern knappast uppträdde optimalt. Blev starkare under matchens gång.

Erkan Zengin

Bra insats i den första halvleken. Bolltrygg vilket gjorde att Sverige ibland kunde andas och flytta upp laget. Bra prestation vid 1-1 där han vände snabbt och sköt . Nära 2-1 med skott i ribban. Men sämre defensivt och Österrike kunde måtta inlägg från Erkans kant alldeles för många gånger. Blev trött och slarvade mer i andra halvlek.

Albin Ekdal

En jobbig match mot Österrikes mittfältare och hade problem med motståndarnas djupledslöpningar och blev överspelad några gånger. Brukar ha ett bra passningsspel men det var inte lika bra i Wien. Plus för att han ordnade flera frisparkar och växte under matchen och tog större och större ansvar.

Zlatan Ibrahimovic

Väldigt ensam framåt. Var som vanligt stark och värdefull. Starkt att vinna duellen innan Zengins 1-1-mål. Flera bra insatser på Österrikes hörnor och nickade undan bollar. Fick mycket stryk vilket innebar många frisparkar och tid att flytta upp laget. Två frisparkar utan resultat.

Mikael Antonsson

Svagt passningsspel och hamnade snett en del. Det är tydligt att han inte är i toppform och att han hade problem med det kvicka österrikiska spelet. Var nära att styra en rensning i mål.

Martin Olsson

Offensivt ett hot som klev fram några gånger men tveksamma passningar och hamnade fel flera gånger. Inte sällan att Österrike kom igenom på hans kant där han och Zengin emellanåt inte stängde till.

Jimmy Durmaz (ut 72)

Fick hoppa in som central mittfältare i genrepet mot Estland, men mot Österrike spelade han på en kant. Obegripligt matchat och knappast optimalt. Hade ingen lyckad match. Svag defensiv och uträttade inte mycket offensivt. Slarvade i anfallet innan Österrike fick straff efter bara sex minuter. Spelade upp sig något i andra halvlek och hade farlig räd. Precis godkänd.

Sebastian Larsson

Drog på sig straffen och det var inget att säga, men det var knappast Larssons fel att han var tvungen att kasta sig. Oerhört slitstark och rutinerad och även om alla aktioner inte är lyckade vinner han en hel del dueller. Borde sluta tjata på domaren, kunde fått en varning till för det.

Kim Källström (ut 85)

Varvade vassa insatser som frisparken som ledde till 1-1, en briljant crossboll till Jimmy Durmaz och några avväpningar av Alaba med att enkelt bli avklädd bollen som ledde till grym chans och upphäva offside som gav friläge. Ojämn insats som är knappt godkänd men han gav aldrig upp.

Ingen

Spelade för kort tid för att betygsättas: Johan Elmander (in 72), Pontus Wernbloom (in 85).

Publicerad 2014-09-08 kl 22:57