Fotbollskanalens spelarbetyg – trio i topp och Zengin underkänd

Sverige (herr)

ANTALYA. Sverige förlorade mot Turkiet med 1-2. Andreas Granqvist satte 1-1 i den andra halvleken, men kort därefter avgjorde hemmalaget på en fast situation.

John Guidetti
UT 62. Var nära att göra ett drömmål i den första halvleken men målvakten räddade bicykletan. Hade innan det en bra framspelning till Berg i straffområdet, men avslutet var för svagt. Gjorde ett bra jobb, skapade några chanser och var Sveriges bästa anfallare.

Kim Källström
Sveriges bäste mittfältare. Bra passningsspel och vann dueller. Höll ihop mittfältet och kom till några avslut. Såg stark ut och stärkte sina EM-aktier.

Andreas Granqvist
Den inhoppande lagkaptenen skriker, gestikulerar och leder och följer upp det med stabilt spel. Vinner det mesta i luften och även mycket på marken. Slarvar en del med passningarna. Stod för kvitteringen.

Robin Olsen
Chanslös på de turkiska målen. Annars inte utsatt för så många prov i första halvlek. Värre i andra men där stod han rätt eller så var avsluten för svaga.

Mikael Lustig
Nära en svensk kvittering under en av sina offensiva utflykter. Vågar kliva långt fram men hinner oftast hem igen. Står rätt, läser spelet och har blivit mer fysisk. Hade tuffare i andra halvlek då turkarna öste på.

Victor Nilsson Lindelöf
Olycklig vid 1-0-målet och ligger någon meter för högt när Sverige tappar boll när man är på väg fram. Tungt i en debut men gjorde det annars okej med tanke på att det var en tuff bortamatch där Sverige mestadels var pressat.

Ludwig Augustinsson
Kanske var det försiktighet? Kanske att hjälpen från Zengin inte var hundra? Eller för hög nivå? Kombinationen gav i alla fall en osäker debutant som hade det svårt. Vågade inte kliva fram i planen. Blev förbispelad. Hamnade fel. Blev starkare efter hand och spelade upp sig. Visade några gånger upp sin fina vänsterfot.

Albin Ekdal
UT. 81 Fick hoppa in i startelvan när Oscar Lewicki åkte hem för att bli pappa. Har varit skadad ett tag och nyligen kommit tillbaka och det syntes. Ingen lyckad afton på mittfältet där han slet och krigade men hade svårt med bollen. Blev bättre men måste höja nivån till EM.

Marcus Berg
Tuff match där Turkiet hade mest boll. Kämpade och kom till några farliga lägen men fick aldrig ordning på avsluten. Visade några gånger prov på ett bra samarbete med Guidetti. Det ville sig inte för Berg.

Jimmy Durmaz
UT. 46 Fick inte mycket uträttat och hade svårt att komma in i matchen. Gick av efter den första halvleken i ett byte som var bestämt på förhand. Svag tvåa.

Sebastian Larsson
IN. 46 Kom in direkt i den andra halvleken. Kämpade men det syntes att han är matchotränad. Tajming och touch var inte på topp. Slog frisparken som ledde till 1-1-målet. Svag tvåa.

Erkan Zengin
UT 62. Hade ett inlägg i den första halvleken som Guidetti var nära att göra ett drömmål på. Men gjorde annars en svag insats. Det hände inget framår och defensivt gav han inte Augustinsson mycket till hjälp.

Spelade för kort tid för att betygsättas: Emil Forsberg (IN 62), Emir Kujovic (IN 62), Pontus Wernbloom (IN 71), Oscar Hiljemark (IN 81)

Publicerad 2016-03-24 kl 21:46