Avspark om:  

Juventus - Napoli, TV4 Sport & Fotbollskanalen.se

SENASTE NYTT

Erik Hamrén Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Erik Hamrén

Hamrén inte orolig: "Tror på VM och då förlängs kontraktet"

CHIANG MAI. Erik Hamrén kan vara utan jobb i höst.

Om det inte blir VM.

- Jag tror ju att vi ska gå till VM, säger förbundskaptenen till fotbollskanalen.se.

Läs mer

Sverige har landat i Thailand för King's Cup och två matcher i Chiang Mai och ett gäng träningar. För fjärde gången är Erik Hamrén i väg på en resa med spelare från Norden.

Vilket kan bli sista gången.

Förbundskaptenen är inne på sista året av det kontrakt som förbundskapten för Sverige som han skrev hösten 2009 och om inte landslaget når VM i Brasilien nästa sommar är det troligen över. Förbundskaptenen säger att han inte är orolig.

- Det är inget jag tänker på. Jag tror vi ska gå till VM, säger Erik Hamrén. Det är inget annorlunda jämfört med om man är i en klubb och jag är förbundskapten i minst ett år till.

Har ni pratat något om framtiden?

- Nej, det är ganska bra reglerat i mitt kontrakt. Går vi till VM är jag förbundskapten även nästa år och jag tror att vi ska gå till VM.

Erik Hamrén tränade norska Rosenborg hösten 2009 när han blev svensk förbundskapten. Under första halvåret som förbundskapten för Sverige så delade han sin tid mellan det och tränarjobbet för den norska klubben men klev av 1 juni.

Hamrén skrev ett avtal med det svenska förbundet som gällde två plus två år och som förlängdes när han tog Sverige till EM 2012 i Polen och Ukraina. Nu går hans avtal ut om han inte tar Sverige till VM, men förlängs över 2014 om han tar landslaget till Brasilien.

+ Textstorlek
Publicerad 2013-01-19, kl 09.08
IK Frej Täby - GAIS
Lördag 23 maj kl 15:55
Levante - Elche
Lördag 23 maj kl 16:25
Juventus - Napoli
Lördag 23 maj kl 17:55
Syrianska FC - Utsiktens BK
Lördag 23 maj kl 17:55