Dagerstål målskytt när Sverige kryssade i U21-kvalet

U21-EM

Sverige spelade 1-1 borta mot Belgien - den tuffaste motståndaren i kampen om en U21-EM-plats. Filip Dagerstål nickade in kvitteringen i den andra halvleken.
Resultatet är väl okej, men efter den här prestationen vill man ha tre poäng, säger backen till svenskfotboll.se.

Roland Nilssons debut som U21-förbundskapten slutade med en klar 4-1-seger mot Cypern i premiären i kvalet till U21-EM i Italien och San Marino 2019. I den andra omgången väntade den högst rankade motståndaren i gruppen - Belgien - på bortaplan.

Redan i den andra minuten var det nära att Sverige tog ledningen. Gustav Engvall nickade bollen mot mål, men avslutet tog i stolpen och ut.

Tio minuter senare sparkades Erdal Rakip ner i straffområdet, men domaren valde att fria. Bollen gick fram till Gustav Engvall som med ett hårt avslut var nära att överlista Nordin Jackers. På den efterföljande hörnan studsade bollen via en belgisk försvarare och i stolpen.

Belgien jobbade sig in i matchen, och skulle också ta ledningen. Jordi Vanlerberghe drog till med ett kanonskott efter en halvtimmes spel och bollen seglade över Pontus Dahlberg och i mål till 1-0.

Sverige kom tillbaka in i matchen målmässigt efter en timmes spel. På en hörna mötte Filip Dagerstål med pannan i den främre delen av straffområdet och nickade bollen i en båge bort i det borte hörnet till 1-1.

Båda lagen skapade sedan chanser som kunde ha gett ett matchavgörande. Under slutminuten blev det riktigt svettigt för Sverige när Belgien tryckte på. Alexis De Sart styrde bollen upp på Filip Dagerstål och det var nära att ställa Pontus Dahlberg. Men bollen gick tätt utanför och det blev 1-1 i matchen.

Resultatet är väl okej, men efter den här prestationen vill man ha tre poäng. Vi ska inte glömma att Belgien är ett bra lag och de får ha ganska mycket boll, men jag tycker att vi håller dom borta från vårt mål ganska bra och att vi för matchen, förutom alldeles i slutet då det blir lite Hawaii, säger Filip Dagerstål till svenskfotboll.se.

Resultatet betyder att Sverige är trea i en haltande kvaltabell. På tisdag väntar Malta på hemmaplan för svensk del.

- 1-1 på borta mot Belgien är ett bra resultat, men sedan är det ju alltid så att man vil ha med sig tre poäng, säger förbundskaptenen Roland Nilsson.

- Sen var det såklart lite frustrerat när vi började så bra och skapade flera chanser att göra mål och det sedan säger smack och de gör ett fint mål. Då är det lätt att tappa det och hänga med huvudena, men jag tycker att vi gör det bra som klarar av besvikelsen och tar oss in i matchen igen.

Lagens startelvor:

Belgien: Jackers - Cools, Faes, Mmaee, Cobbaut - Heynen, Vanlerberghe, De Sart - Mbenza, Dimata, Schrijvers.

Sverige: Dahlberg - Wahlqvist, Dagerstål, Brorsson, Andersson - Rakip, Ssewankambo, Salétros, Svanberg - Engvall, Strandberg.

Publicerad 2017-10-06 kl 21:50